Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  66 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



VIDEO - De Crăciun fii mai bun: Cu o fetiţă ce nu vede şi suferă de tetrapareză spastică şi epilepsie, Mariana se luptă să supravieţuiască

15/12/2014 19:40:04 Andreea BOJOR  
A plecat de acasă împreună cu doi din cei trei copii pe care îi are pentru că soţul o bătea şi era agresiv şi cu micuţii. Mariana se luptă cu greutăţile zilnice şi face mari efoturi pentru a-şi creşte copiii deşi lipsurile sunt mari şi de multe ori până şi mâncarea o ia pe datorie.

O căsuţă mică, aflată în Budacu de Sus, în care au o cameră şi o bucătărie ce strălucesc de curăţenie! Acolo locuiesc Mariana împreună cu Alexandru, un băieţel de trei anişori şi Isabela, care are zece ani. Femeia a plecat de acasă împreună cu copiii şi locuieşte în prezent în casa unui frate care este plecat la muncă în străinătate. Ea ne-a povestit că nu a mai suportat bătăile şi agresivitatea soţului şi că pentru copii şi-a luat hainele şi a plecat.

„Am plecat pentru copii, pentru ei am făcut asta. Vreu să le fie bine şi fac totul pentru ei, sunt tot ce am. Eu am trei copii, pe Alexandru, Lorena şi Isabela. Fetiţa de 8 ani, Lorena, s-a întors la tată, a vrut să stea acolo pentru că are copii cu care să se joace”, ne-a spus Mariana Moldovan.

Nu are o viaţă deloc uşoară şi se luptă zilnic din răsputeri pentru a-şi creşte copiii. Cu lacrimi în ochi ne povesteşte că de multe ori ia mâncare pe datorie de la magazinul din sat şi că despre haine sau jucării nici nu se poate pune problema pentru că bani nu sunt. Singurele jucării pe care copiii ei le au sunt primite de la alţii şi sunt vechi.

Problema cu banii şi lipsurile nu sunt însă cel mai greu lucru cu care Mariana trebuie să lupte zilnic. Fetiţa cea mare, Isabela, are mari probleme de sănătate încă de când s-a năcut, iar medicii nu îi dau nicio şansă de recuperare. Copila nu vede deloc, nu vorbeşte, suferă de epilepsie şi tetrapareză spastică.

„Trebuie să fiu mereu lângă ea, fata are nevoie de îngrijire. Eu îi dau să mănânce, o schimb, îi fac gimnastică”, ne-a mai spus Mariana.

Femeia este asistent personal pentru fetiţa de zece ani şi primeşte lunar 670 de lei. La aceşti bani se mai adaugă şi alocaţiile copiilor, aceştia fiind singurii bani cu care mama trebuie să se descurce lună de lună.

„Pe Isabela nu am mai putut să o duc la gimnastică pentru că nu sunt bani. O duceam în Bistriţa dar nu am mai avut posibilitate. Este foarte important să facă gimnastică pentru că altfel o să fie tot mai rău cu boala ei”, a mai povestit mama copilei.

Problemele sunt multe şi ajutor nu primeşte de la soţ, iar lipsa banilor i-au dat multe bătăi de cap. Cu lacrimi în ochi Mariana ne-a spus că l-a înscris pe Alexandru la grădiniţă însă băieţelul nu a ajuns nici măcar o dată acolo pentru că mama nu a avut bani pentru haine şi încălţăminte.

Femeia îşi doreşte putere de la Dumnezeu să poată să îşi crească şi să îşi îngrijească micuţii. Pentru ea nu cere nimic însă se gândeşte cu groază că în primăvară va trebui să îşi găsească un alt loc în care să stea pentru că fratele ei se va întoarce din străinătate. Până atunci Mariana îşi face griji că nu are lemne pentru toată iarna şi că banii pentru pampersurile Isabelei sunt foarte puţini.

Femeia spune de asemenea că fetiţa are nevoie de o alimentaţie specială şi că îi plac foarte mult fructele şi smântâna dar că, din păcate, nu îşi permite să îi cumpere.

Alexandru la trei anişori aşteaptă să fie vizitat de Moş Crăciun de la care vrea ciocolată şi îngheţată. Mama lui ne-a spus că micuţul are nevoie de hainiţe şi încălţăminte şi că şi-a dorit mereu o sanie dar că ea nu a avut posibilitate să îi cumpere una.

Dacă vreți să-i ajutați și împreună să le facem un Crăciun fericit vă puteți implica în campania De Crăciun fii mai bun, inițiată și în acest an de Bistrițeanul.ro și derulată în parteneriat cu Asociația Tinerilor Ortodocsi Bistrița-Năsăud, Asociația Impact, ISU - SMURD Bistrița-Năsăud, Stația Județeană de Ambulanță și Kangoo Club Bistrița. În 19-20-21 decembrie strângem donațiile voastre și pregătim pachetele la sala Polivalentă, sediul Asociației Impact (etaj I), iar în 22-23 decembrie le ducem la familiile nevoiașe.

Pentru detalii despre familia Moldovan puteţi suna la numărul de telefon: 0744 391 999.


 

4031 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro