Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  10 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015VIDEO – Centrul de radioterapie va avea dublu scop : tratează bolnavi și pregătește specialiști

27/02/2018 16:28:46 Bianca SARA  
Lucrările la centrul de radioterapie pe care îl pregătesc Consiliul Județean, Primăria Bistrița și Spitalul Județean vor începe, cel mai probabil, anul acesta. Centrul va oferi și posibilitatea de pregătire pentru fizicienii medicali pentru radioterapie, într-un parteneriat cu UBB și Universitatea Tehnică.

Cel mai probabil, lucrările pentru centrul de radioterapie, care va funcționa la Bistrița, vor fi demarate anul acesta. Într-un final, Consiliul Județean, Primăria Bistrița și Spitalul Județean au convenit pentru un proiect, după mai multe tentative eșuate. 

Clădirea va avea o parcare la subsol, parterul va fi dedicat părții medicale. Acolo vor fi amenajate și două buncăre de radioterapie.

Etajul I va fi alocat școlarizării, într-un proiect inedit care se va dezvolta împreună cu Universitatea Babeș-Bolyai și cu Universitatea Tehnică. Acolo practic se vor specializa fizicienii medicali pentru radioterapie.

„Vrem să dezvoltăm un proiect cu ajutorul Universității Tehnice din Cluj-Napoca și a Universității Babeș Bolyai, de pregătire a fizicienilor medicali pentru radioterapie. Din păcate în învățământul din România nu se pune accent pe partea practică, ci mai mult pe scris. Noi asta vrem să facem la Bistrița, să punem accent pe partea practică”, a explicat managerul spitalului, Gabriel Lazany.

La etajul al II-lea vor fi amenajate rezerve pentru pacienții care fac radioterapie și nu sunt din Bistrița. Aceștia se vor putea caza acolo, pentru a nu face naveta zilnic la centru. Cazarea va fi contracost.

Doar ridicarea și finisarea clădirii ce va găzdui centrul de radioterapie va costa în jur de 4 milioane de euro, la care se mai adaugă și dotările. E posibil ca lucrările să se finalizeze anul viitor.

2871 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro