Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  153 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



VIDEO - Ana Dragu: „Fără cei 2% și fără sprijinul firmelor, închiderea centrului este o certitudine”

30/01/2018 11:39:37 Bianca SARA  
Unul dintre cele importante ONG-uri sociale din țară, primul care a pus la punct o revistă dedicată autismului și centrul cu cei mai mulți copii integrați în învățământul de masă, este pe cale să se închidă, după ce legislația fiscală s-a complicat și îi decimează practic bugetul.

În anul în care Centrul „Micul Prinț” ar trebui să sărbătorească un deceniu de existență, timp în care sute de copii i-au trecut pragul și au beneficiat anual de 7-8 programe de terapie gratuite, asociația ar putea pune lacătul pe ușă.

De vină sunt noile modificări fiscale, care par să facă existența ONG-urilor tot mai complicată. Adunarea formularelor prin care se donează asociației 2% din venit e tot mai dificilă, întrucât ANAF cere o împuternicire atașată la aceste formulare. De asemenea, nici firmele mici nu mai sunt încurajate să doneze bani pentru asociații. În aceste condiții, Ana Dragu spune că închiderea centrului este inevitabilă.

„E o certitudine. Centrul nu o să poată funcționa fără cei 2% și fără sprijinul firmelor. Și așa era dificil să funcționăm de la o lună la alta. 90% dintre părinți nu o să-și mai permită să vină. Nu o să aibă cum să susțină terapia. Noi ofeream 7-8 programe de terapie gratuite, anual, de la logopedie, aquaterapie, călărie, terapie prin muzică până la evaluări. Toate acestea se întâmplau cu ajutorul părinților și a acestor formulare”, a explicat președintele asociației, Ana Dragu.

Părinții care deja au adunat sute de formulare se găsesc în situația de a reface toate traseele și a le cere celor care le-au completat să mai completeze și o împuternicire, pentru a fi luate în calcul de către ANAF.

Se pare că totul are legătură cu interpretări diferite ale unităților financiare din întreaga țară. Unele acceptă formularele ca până acum, cu borderou, în timp ce altele cer împuternicire. Este și cazul direcției bistrițene.

Dacă în unele orașe și județe autoritățile județene și locale sprijină activitatea unor astfel de centre, în cazul „Micului Prinț” singurul ajutor a fost o clădire pusă la dispoziție gratuit. Cu toate acestea, mai toți psihiatrii la care ajung copiii cu autism recomandă pentru recuperare Centrul „Micul Prinț”.

„Aici a învățat copilul meu să vorbească și să se comporte”

Pentru unii dintre copii, acest centru nu doar că a oferit o șansă la o viață normală, ci i-a crescut pur și simplu. Aici au învățat să vorbească, să meargă și să se comporte.

„Robby cred că e primul copil care a venit la centru. Facem terapie de la 3 ani, acum are 12 ani. Am câștigat foarte mult venind la terapie. Aici am învățat să vorbim, să ne comportăm. Am învățat foarte multe lucruri”, povestește Larisa, mama unui copil cu autism.

Progresele pe care le-a făcut băiatul său sunt de necontestat. După ani întregi de terapie acesta a fost integrat în învățământul de masă. Încă mai are nevoie de terapie, însă mai vine la centru doar de 3-4 ori pe săptămână.

vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro