Emoția a inundat astăzi Sinagoga Bistrița, care a găzduit cea de-a doua ediție a Premiilor Antidiscriminare „Învățăm împreună”. Centrul de Resurse și Referință în Autism „Micul Prinț” Bistrița a premiat 40 de dascăli din întreg județul care au făcut eforturi considerabile în ultimii doi ani să integreze în învățământul de masă copiii cu cerințe edu
De 6-8 ani a fost nevoie ca cadrele didactice să prindă curaj și să încerce să integreze în învățământul de masă copiii cu probleme din spectrul autist sau copii cu cerințe educaționale speciale. În Bistrița-Năsăud în învățământul de masă sunt integrați 25 de copii cu probleme din spectrul autist și peste 350 cu cerințe educaționale speciale.
Cu fiecare an crește și numărul profesorilor și educatorilor care se dedică integrării acestor copii în clase normale. Aceștia susțin că eforturile sunt considerabile, însă safisfacțiile sunt pe măsură.
Fără eforturile făcute de cadrele didactice care sunt dublate de către părinți și terapeuți, copiii cu probleme din spectrul autist nu au nicio șansă să fie integrați în învățământul de masă.
Astăzi, 40 de cadre didactice din întreg județul au fost premiate în cadrul celei de-a doua ediție a Premiilor Antidiscriminare „Învățăm împreună”, eveniment organizat de Centrul de Resurse și Referință în Autism „Micul Prinț” Bistrița.
Evenimentul a reunit profesori, părinți, autorități locale, dar și sponsori care au susținut premierea acestor cadre didactice. Organizatorii cu vocea tremurândă de emoție au pregătit și câteva surprize muzicale și vizuale pentru cei prezenți.
Grupul Allegretto al Liceului de Muzică Tudor Jarda ne-a adus aminte că mai sunt câteva zile până la Crăciun, în timp ce doi elevi ai aceleiași unități de învățământ ne-a dus pe tărâmul muzicii clasice cu vioara și respectiv pianul.
Cei prezenți au putut, de asemenea, să savureze două animații semnate de Paul Mureșan, bistrițeanul care a reușit să câștige anul acesta premiul pentru cel mai bun film românesc la festivalul dedicat animațiilor Anim`est.