Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  93 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



VIDEO / FOTO: Noii cetățeni de onoare ai județului Bistrița-Năsăud au fost premiați astăzi, la hotel Metropolis

17/12/2015 15:26:19 Raluca NECHITI  
Decernarea premiilor celor șase cetățeni de onoare ai județului s-a încheiat în urmă cu puțin timp. Cu acest prilej, au fost acordate și diplomele de excelență, în semn de recunoaștere pentru activități deosebite, unor personalități marcante care au făcut cinste județului în țară și în străinătate.

Sala de conferințe a Hotelului Metropolis s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru zecile de bistrițeni, oficialități, dar și oameni simpli, veniți astăzi să fie alături de conducerea județului la înmânarea premiilor destinate cetățenilor de onoare și a diplomelor de excelență.

Pentru al doilea an, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a decernat personalităților marcante care au făcut cunoscut numele județului nostru în țară și peste hotare, Titlul de Cetățean de Onoare al Județului Bistrița-Năsăud.

Primul pe lista premianților a fost managerul companiei RAAL, compania cu capital românesc cu cel mai mare număr de angajați din Bistrița, 2000 de persoane.

„Domnul inginer Paul Ilieș a fost încă din 1979 un pionier al domeniului, înițiind proiectarea radiatoarelor din aluminiu și a schimbătoarelor de căldură. Astăzi, RAAL este una dintre puținele companii care are în cadrul său unul dintre cele mai inovatoare nuclee de cercetare, care îi asigură poziția de lider național și în regiunea Europei de Est, în domeniul radiatoarelor din aluminiu”, a precizat președintele CJ, Radu Moldovan în deschiderea listei cu premianți.

Al doilea cetățean de onoare care a fost premiat astăzi a impresionat pe toată lumea fiind aplaudat îndelung de cei prezenți. Este vorba despre militarul Vasile Zbâncă, militarul rănit în urmă cu 5 ani în Afganistan.  „Din 1996 și până în prezent, în 19 ani, peste 6000 de militari din cadrul Brigăzii 81 Mecanizată „General Grigore Bălan” au participat la multe dintre misiunile asumate de statul român, în teatrele de operații din Angola, Balcanii de Vest, Irak sau Afganistan. Profesionalismul și excelența de care au dat dovadă, i-au transformat în veritabili ambasadori ai acestor meleaguri. Județul Bistrița-Năsăud și Garnizoana, sunt recunoscute la nivelul țărilor NATO, ca fiind un loc din care provin profesioniști! În perioada iulie 2009-februarie 2010, Batalionul 812 Infantierie „Șoimii Carpaților” a executat o misiune în teatrul de operații din Afganistan, sub comanda Colonelului Cornel Scurt”, a precizat Radu Moldovan.

Profesorul universitar doctor Pompei Cocean, care s-a remarcat prin activitatea științifică și literară obținând Premiul Academiei Române în anul 1997 este Cetățeanul de Onoare cu numărul trei din acest an. „Este primul autor al monografiei județului Bistrița-Năsăud și are peste 300 de lucrări științifice publicate. A deținut pe rând mai multe funcții manageriale: director al Departamentului de Geografie Regională, decan al Facultății de Geografie, prorector al Universității Babeș-Bolyai și coordonator al Colectivului de Geografie din Filiala Academiei Române, Cluj-Napoca”, a explicat președintele CJ.

Omul de afaceri Emanoil Ioan Viciu, unul dintre cei mai bine cotați manageri privați din România a fost și el recompensat cu această distincție. „A fost în Top-Managementul Teraplast Grup, cel mai mare procesator de mase plastice din regiune și fondator al Asociației Patronale UGIR 1903. A susținut într-un mod creativ dezvoltarea mediului de afaceri bistrițean, dar și cel educațional, fiind unul dintre cei mai importanți susținători ai proiectului de dezvoltare al Extensiei Bistrița a Universității Tehnice din Cluj-Napoca", a spus Radu Moldovan înainte de a-i înmâna premiul.

„Când spui Miron Duca, atât pentru cei familiarizați cu lumea culturală, cât și pentru novici sau chiar neștiutori, de cele mai multe ori, nu mai este nevoie să mai adaugi multe cuvinte! Nu sunt un specialist în artă vizuală, dar ce văd în creațiile Maestrului, imi place! Membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, încă dinainte ca mulți dintre cei din sală să se nască (1981); Laureat al Premiilor pentru Cultură Română al UAP; Operele sale s-au lăsat admirate în peste 30 de expoziții personale și în peste 100 de expoziții de grup, din Canada și Statele Unite ale Americii, până în Israel, Marea Britanie și aproape toate statele membre ale Uniunii Europene. Sunt onorat să îi acord titlul de cetățean de onoare unui om și unui suflet frumos: Maestrul Miron Duca!”, au fost cuvintele rostite de președintele CJ înainte de a i se acorda diploma și statuia deja celebră, a regretarului Grigore Bradea, care este dată tututor cetățenilor de onoare ai județului.

Cele mai multe aplauze le-a primit însă singura femeie care se află printre cetățenii de onoare ai județului Bistrița-Năsăud, campioana Gabriela Szabo.

„O bistrițeancă prietenă a bistrițenilor! Un sportiv de talie mondială, un om modest și normal, care nu a uitat niciodată de unde a plecat! Așa aș caracteriza-o eu în câteva cuvinte pe Gabi Szabo! Câteva date despre cariera sa profesională: 5 ani la rând cea mai bună atletă a României; desemnată în 1999 cea mai bună atletă a lumii și cea mai mare sportivă a Europei; a stabilit recordul mondial la 2000 m și la 5000 m; a fost de 4 ori campioană mondială; din 2013 deține titlul de Ambasador al turismului românesc; Ministru al Tineretului și Sportului până în urmă cu aproximativ o lună”, și-a încheiat prezentarea președintele CJ, Radu Moldovan.

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, în semn de recunoaștere pentru activități deosebite, poate acorda „Diplome de excelență”, unor personalități marcante, care au făcut cinste județului Bistrița-Năsăud, în țară și în străinătate! Și a făcut-o și astăzi. Au fost acordate Diplome de Excelență elevului Denis Dobraniș - Campion European la GO, categoria sub 12 ani (Olanda) și profesorului îndrumător al acestuia – Teodor Constantin Vârtic. Nu a fost uitat nici fostul șef al Serviciului Județean al Arhivelor Naționale Bistrița-Năsăud, Ioan Mureșan care a lucrat în această instituție din anul 1973, de la terminarea facultății de Istorie a Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca.

Pe listă s-au aflat anul acesta și o parte din secretarii județului care au muncit în slujba comunității zeci de ani. Este vorba despre Edit Clara Rațiu, Ioan Petric,  Dumitru Pop,  Ioan Pop și Vasile Vasile.

La finalul întrunirii de astăzi, președintele CJ a ținut să ofere și trei diplome de merit: „în pofida unei părți considerabile a opiniei publice, care consideră funcționarii publici și angajații la stat, ca o tagmă care nu are merite deosebite, mai sunt și oameni de bine, care chiar dacă nu au remunerații pe măsura profesionalismului lor, sunt dedicați muncii și oamenilor. În urmă cu aproximativ 3 luni de zile, am primit o scrisoare din partea unei doamne, pe nume Angela din Satu Mare. Acea doamnă a exprimat cu încântare experiența de a vizita Casa Argintarului din Bistrița și Muzeele memoriale George Coșbuc și Liviu Rebreanu. Citez un fragment din scrisoare: „la Casa Argintarului/Centrul German, am întâlnit un ghid foarte documentat, binevoitor și sufletist, care ne-a impresionat în mod deosebit”. În acest sens, am luat decizia de a le oferi o diplomă de merit, acelor angajați ai Complexului Muzeal, care au făcut cinste județului Bistrița-Năsăud. Ei sunt: domnul Vasile Sandu de la Muzeul memorial George Coșbuc, domnul Valer Ilovan de la Muzeul Memorial Liviu Rebreanu și domnul Eugeniu Miloș, de la Centrul German „Casa Argintarului” Bistrița".
 

2642 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro