Doi dintre managerii care au reușit să dezvolte în ultimii ani cele mai mari afaceri din Bistrița-Năsăud au fost premiați ieri, de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, cu Titlurile de Cetățeni de Onoare ai județului Bistrița-Năsăud. Află ce au făcut cei doi pentru Bistrița-Năsăud și cu ce surprize vin în anul următor:
Primul Cetățean de Onoare de anul acesta a fost Paul-Adrian Ilieș, directorul companiei RAAL.
„Prin activitatea desfășurată, domnul inginer Paul-Adrian Ilieș a contribuit la susținerea și dezvoltarea economiei județului prin reinvestirea profitului în dezvoltarea continuă a tehnologiilor de fabricație. Compania condusă de acesta, respectiv SC RAAL S.A. Bistrița este firma din județul Bistrița-Năsăud cu capital românesc și cu cel mai mare număr de angajați (2000). Investițiile făcute în amenajarea spațiilor de producție oferă angajaților companiei posibilitatea de a lucra într-un mediu prietenos, în condiții de muncă decente conform normativelor în vigoare. Compania susține dezvoltarea profesională continuă a angajaților. Prin realizarea Fabricii RAAL de la Prundu Bîrgăului, s-a creat o unitate de producție care asigură un număr important de locuri de muncă pentru locuitorii din zonă și implicit condiții de viață decente pentru familiile acestora. Un alt aspect de menționat este faptul că prin activitatea desfășurată la conducerea acestei companii a reușit să o aducă la o poziție de leader în domeniu, la nivel național și în Europa de Est. În cadrul companiei, domnul Paul Ilieș a creat un nucleu de cercetare care asigură ca produsele fabricate să fie în conformitate cu ultimele tehnologii în domeniu, cu consumuri optime de materiale și cu respectarea condițiilor de mediu. Având în vedere meritele deosebite ale domnului inginer Paul-Adrian Ilieș în activitatea sa de director general al Companiei RAAL S.A. Bistrița, care aduce o contribuție deosebită la susținerea și dezvoltarea economiei județului promovând prestigiul județului Bistrița-Năsăud în plan național și internațional, considerăm că deţine calităţi şi merite care îl recomandă pentru acest titlu", a fost motivația care a stat la baza acordării acestei distincții.
Jovial și vesel, directorul RAAL le-a spus celor prezenți ieri în saloanele Metropolis că „sunt foarte onorat de acordarea acestui titlu dar asta încă nu mă scoate la pensie, nu mă oprește, mă consider încă tânăr și apt să-mi continui activitatea...
Mai jos puteți urmări întregul discurs al directorului RAAL:
Al doilea om de afaceri premiat a fost Emaniol Viciu, fostul manager al companiei Teraplast.
„Domnul inginer Emanoil-Ioan Viciu este o persoană demnă, recunoscută pe plan naţional şi internaţional, remarcându-se prin sprijinul substanţial acordat comunităţii bistriţene atât în domeniul mediului de afaceri, industrial, economic, cât şi cultural şi artistic, participând activ la diferite programe. Domnul Emanoil-Ioan Viciu a fost unul din managerii de top din judeţul Bistriţa-Năsăud, făcând din Teraplast Group Bistriţa (SC Teraplast SA, SC Politub SRL, SC Plasistem SRL) una din firmele cele mai reprezentative din România şi Europa de Est, SC Teraplast Group fiind cel mai mare procesor de mase plastice din regiune, având şi în prezent o notorietate internaţională şi un brand recunoscut, ceea ce este şi în folosul comunităţii. De asemenea, a fost prima firmă privatizată din judeţ, punând bazele unui management modern, creativ, corporatist, pregătind generaţii de manageri în acest sens, fiind şi printre primele firme care au investit în tehnologii moderne de ultimă generaţie. Domnul Emanoil-Ioan Viciu a fost printre fondatorii Asociaţiei patronale UGIR 1903 Bistriţa, unde a fost un membru activ, inclusiv ca membru al Camerei de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud. În paralel cu aceste activităţi, domnul Emanoil-Ioan Viciu a desfăşurat o extraordinară activitate de susţinere şi promovare a valorilor culturale şi artistice ale judeţului nostru, în colaborare şi cu Fundaţia Societatea de Concerte Bistriţa, susţinând activ multe concerte şi activităţi culturale din domeniul artistic şi al artelor plastice. Un aspect de loc de neglijat îl reprezintă şi sponsorizările pentru edificiile culturale şi de cult: Biserica Evanghelică Bistriţa pentru renovare, Sinagoga Bistriţa, Mănăstirile Ortodoxe din judeţ, cum ar fi cele de la: Nuşeni, Cormaia, Parva, Piatra Fîntînele etc., precum şi susținerea unor proiecte de dezvoltare a Extensiei Bistrița a Universității Tehnice Cluj-Napoca, a modernizării Spitalului Județean Bistrița-Năsăud, precum și susținerea Clubului Gloria Bistrița”, se arată în expunerea făcută de consilierul județean Florin Urîte care a propus acordarea acestui titlul lui Emanoil Viciu „care prin activitatea sa a adus o contribuție deosebită la susținerea și dezvoltarea economiei județului, promovând prestigiul județului Bistrița-Năsăud în plan național și internațional".
Chiar dacă nu este bistrițean, distincția acordată l-a emoționat până la lacrimi pe fostul manager de top al companiei. Cu greu și-a stăpânit emoțiile, povestind celor prezenți cum a ajuns la Bistrița unde a fost trimis să conducă o fabrică, iar aici a găsit în locul acesteia „un buldozer și patru muncitori”. Emaniol Viciu, chiar dacă pașii l-au îndreptat spre alte zone, nu a uitat de Bistrița și ieri a venit cu o surpriză pentru bistrițeni. AFLĂ din materialul VIDEO despre ce e vorba: