În luna octombrie a anului trecut, între primarul de la Bistriţa Bârgăului, Vasile Labă, şi proprietarii de vile şi pensiuni din Colibiţa a izbucnit un conflict pentru că primarul susținea amenajarea unei hidrocentrale pe lacul de acumulare. O firmă din Satu Mare vrea acum să obţină avizul de mediu de la APM BN pentru a putea demara lucrările.
SC Hidro Electrica Transilvania SRL a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Bistriţa-Năsăud documente în vederea obţinerii acordului de mediu necesar proiectului care vizează construirea unei hidrocentrale pe lacul de acumulare de la Colibiţa. Pe site-ul instituţiei a fost publicat încă de ieri anunţul privind solicitarea obţinerii acordului de mediu.
De asemenea, cei interesaţi de detaliile legate de acest proiect pot să le obţină de la APM BN de luni până joi 09.00 - 15.00 şi vinerea între orele 09.00 - 13.00. Cei interesaţi de acest proiect pot face reclamaţii şi sugestii.
Amenajarea unei hidrocentrale pe lacul de acumulare de la Colibiţa a stârnit discuţii aprinse între primarul comunei Bistriţa Bârgăului şi proprietarii de vile şi pensiuni din Colibiţa.
La finalul lunii octombrie, la Bistriţa Bârgăului, a avut loc o întrunire la care au participat primarul Vasile Labă, consilierii locali, reprezentanţi ai firmei care vrea să facă investiţia şi propritarii de vile şi pensiuni din Colibiţa.
Vasile Labă susţinea la vremea respectivă că o astfel de investiţie ar ajuta foarte mult la dezvoltarea zonei şi că ar aduce numai beneficii.
În schimb, cei care deţin vile, pensiuni şi restaurante în zonă spuneau că o astfel de lucrare ar aduce numai minusuri pentru turism. Ei au explicat că niciun turist nu ar vrea să îşi petreacă vacanţa într-un loc în care există un şantier.
Investiţia pe care vrea să o facă firma din Satu Mare se ridică la aproximativ 200 de milioane euro şi ar urma să aducă circa 25 de locuri de muncă permanente pentru localnici şi alte 100 de locuri de muncă temporare.
Pentru mai multe detalii citeşte aici.