Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  144 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Vasile Borş: „Succesul în sport, ca şi în administraţie, îl obţii dacă pui suflet”

30/05/2012 15:40:17 SPORTUL BISTRITEAN  
Vasile Borş a fost sportiv polivalent în tinereţe şi 8 ani a fost primarul comunei Maieru, unde s-a născut Maria Cioncan şi golgheterul Ligii a IV-a din acest sezon, Lazăr Boldiş. Vasile Borş, candidatul PD-L la CJ crede că sportul de masă trebuie sprijinit în Bistriţa-Năsăud prin organizarea de competiţii şi prin crearea de baze sportive.

Aţi făcut sport de performanţă în tinereţe…

Am făcut atletism în perioada liceului, sub egida Daciadei, am fost de trei ori campion judeţean la 10 000 de metri şi un loc 14 la nivel naţional, unde au participat şi cluburile sportive din Bucureşti. Totodată, am făcut handbal, am activat o jumătate de an la Minaur Baia-Mare, jucam pe post de inter sau coordonator. Puteam să performez în handbal, dar am întrerupt handbalul din cauza unei accidentări. Vedeţi că fotbalul e la îndemâna oricui, fotbalul îl practic şi acum, când pot, organizez un meci de fotbal pe terenurile din localitate. Avem două terenuri, unul în Anieş şi unul în Maieru, pe cel din Maieru l-am finalizat acum şi aici se va putea practica tenis de câmp, volei, baschet. Încurajez pe toată lumea să practice sportul.

La nivel judeţean, ce ar trebui să se facă în privinţa sportului?

La nivel judeţean, trebuie să ne preocupe mai mult toate sporturile. Trebuie să angrenăm cât mai mulţi tineri, cât mai mulţi oameni. Pot fi aduşi şi oameni de 60-70 de ani care să participe la anumite competiţii. Trebuie să ne orientăm spre a finanţa, nu cu bani mulţi, aceste competiţii.

Nu faceţi promisiuni incredibile. Aveţi totuşi un proiect care se numeşte Like Zone. Despre ce este vorba?

Acest proiect trebuie realizat cu ideile pe care le preluăm inclusiv de la tineri. Am lansat acest proiect să vină lumea cu idei. Împreună cu viitorul primar al Bistriţei, Vasile Moldovan şi cu primarul comunei Budacu de Jos, Florin Simionca, vom realiza sigur acest proiect, pentru că este un proiect care se poate realiza cu bani puţini. Vom atrage în acest proiect oameni care se implică şi pot contrui anumite obiective. De exemple, se va face un traseu de biciclete. Se va amenaja într-o zonă, pe Valea Budacului. Vor fi activităţi pentru destindere. În următoarele zile voi avea întâlniri cu anumiţi reprezentanţi de la mai multe ramuri de sport şi vom lua ideile cele mai bune, care sunt realizabile.

Aţi văzut undeva în ţară aşa ceva?

Nu! Eu conduc şi un grup de acţiune locală şi am făcut o vizită în mai multe ţări, a fost obligatoriu pentru că eram lider de proiect. Am iniţiat astfel de proiecte prin grupuri de acţiune locală. La noi, chiar şi pe bani europeni, putem să realizăm aşa ceva, cu costuri mai mici. Un astfel de proiect am văzut în Ungaria.

La Maieru, aveţi o echipă bună de fotbal, formată din jucători din partea locului…

Să nu credeţi că am reuşit aşa ceva cu costuri foarte multe. Mi-am dorit întotdeauna ca echipa să pună suflet. Toţi sunt ataşaţi cu sufletul şi acest lucru ar trebui să se întâmple în sport, mai ales la acest nivel.

Golgheterul Ligii a IV-a, Lazăr Boldiş, e de la Maieru. Aşa va fi şi la alegeri, veţi obţine cele mai multe voturi din judeţ?

(Râde) Bineînţeles…Chiar ieri am vorbit cu Jean Pădureanu şi am ridicat această problemă pentru că ar trebui să promovăm mai mulţi jucători de la noi. Dacă tot plătim, măcar să plătim oamenii noştri, care, după ce vor renunţa la fotbal, dacă au făcut economii, vor face o investiţie şi implicit vor crea nişte locuri de muncă. Uitaţi-vă, echipa naţională nu mai e la nivelul la care era odată tocmai din cauza faptului că aducem prea mulţi mercenari. Spunea domnul Jean Pădureanu că îl va monitoriza pe Boldiş.

Credeţi că sunt jucători talentaţi în mediul rural?

Da. Înainte antrenorii făceau selecţii în comune şi de acolo s-au descoperit marii sportivi. Cred că această activitate de selecţie ar trebui să aibă loc de acum încolo. De exemplu, Maria Cioncan s-a născut la Maieru, a umblat în opinci în acele vremuri. Dar performanţa a obţinut-o datorită ambiţiei ieşită din comun. Din păcate, acum sportul şi mai ales fotbalul se face doar pe bani, pe foarte mulţi bani. Sunt mulţi sportivi talentaţi, care fac sacrificii mari şi care nu sunt stimulaţi. Un jucător de Divizia A, chiar dacă e mediocru, are mari pretenţii, mai ales financiare. Tocmai de aceea, cred că ar trebui sprijinite şi celelalte sporturi, oamenii care se sacrifică, atleţi, gimnaşti…

Credeţi că s-ar putea organiza la noi în judeţ, un fel de Daciadă, un concurs care să adune mai multe sporturi, pe o perioadă de câteva zile, în acelaşi loc?

Eu cred şi îmi doresc acest lucru. Vreau să realizez, pe viitor, aşa ceva. Cred că putem găsi şi o bază sportivă, mă voi consulta cu oameni de specialitate şi am putea face aşa ceva. Cred că şi pe stadionul Gloria se poate organiza o astfel de competiţie de amploare, ne putem organiza şi acolo să fie ceva de amploare pentru sportul de masă.

Sunteţi un alergător de cursă lungă în sport, în administraţie şi în politică. Unde e mai greu?

Şi una şi alta sunt grele, ca să faci performanţă. Eu sunt un om de administraţie, dar politica este mai grea decât fotbalul, pentru că faulturile sunt mai grosolane. Eu mi-aş dori ca politica în România să fie ca voleiul, de exemplu, unde nu te poţi faulta, pentru că te desparte un fileu. Aşa ar trebui să fie politica, de tip occidental.

Dacă ar fi să faceţi comparaţie între un meci de fotbal memorabil şi campania electorală pentru Consiliul Judeţean, la ce meci v-aţi gândi?

Nu-mi aduc aminte acum un meci cu faulturi grele, dar e ca într-un meci în care arbitrul scapă jocul din mână.

Ar putea fi comparată campania aceasta cu finala Stelei din `86?

Da (râde)…ar putea fi comparată cu finala Cupei Campionilor din `86. Şi atunci, Barcelona se credea câştigătoare şi până la urmă a câştigat Steaua.

Citeşte şi: http://www.sportulbistritean.ro/articol.php?id=053012142732&categorie=Sporturi

Foto: sportulbistriţean.ro

3769 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro