Pompierii voluntari au intervenit începând de aseară pentru a îndepărta stâlpii și copacii căzuți din cauza vântului. Totodată, 11 echipaje ale Electrica se află în teren pentru a remedia defecțiunile apărute în 35 de localități din județ. 21 de sate au rămas în total fără energie electrică.
Vântul puternic a afectat nu mai puțin de 35 de localități din 19 comune ale județului. Probleme au existat atât în zona de câmpie cât și la munte sau pe Valea Someșului.
11 echipaje ale Electrica au intervenit pentru a remedia defecțiunile apărute la 7 linii de medie tensiune peste care au căzut arbori și stâlpi de lemn. Localnicii din 21 de localități afectate de vântul puternic au petrecut noaptea în beznă, cu toate eforturile făcute de angajații Electrica care au reușit ieri să remedieze defecțiunile numai în 14 localități.
"Am intervenit de aseară, de la ora 19.00 iar acum, la raportarea de la ora 13.30, echipajele Electrica au reușit să remedieze majoritatea defecțiunilor și nu mai avem localități care să fie intergal fără energie electrică. Deranjamente mai există, se lucrează, iar mâine vom interveni cu utilaje dacă echipajele aflate acum în teren nu vor reuși să remedieze toate defecțiunile” a declarat pentru Bistrițeanul.ro directorul Electrica Bistrița, Alexandru Roman.
Comitetul pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud monitorizează în continuare toate problemele din județ. Până acum pompierii voluntari din mai multe localități au intervenit pentru îndepărtarea arborilor și a stâlpilor de lemn căzuți de pe liniile de curent, peste șosele sau în zone în care puneau în pericol viața localnicilor.
Pompierii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Bistrița au avut în ultimele ore două solicitări – una la Slătinița și o alta la ieșirea din Viișoara spre intersecția cu Sărata, unde un stâlp a căzut pe carosabil blocând circulația pe DN 17. Timp de 40 de minute pompierii voluntari au încercat să îndepărteze stâlpul căzut peste drumul național. Pe acesta se aflau cabluri de telefonie și de internet.
La Slătinița pompierii voluntari au fost chemați să mute un stâlp de lemn pe care se aflau cabluri de curent. Misiunea nu a fost deloc ușoară, la fața locului au ajuns și angajații de la Electrica care au oprit alimentarea cu energie electrică și au reparat defecțiunea.
FOTO: arhivă