Bistriţenii au ocazia, în aceste zile, să transpună jocurile de pe calculator în realitate chiar pe străzile Bistriței. Nu este nevoie decât de o echipă formată din doi până la șase oameni, spirit de aventură și un gram de logică pentru a pune cap la cap toate indiciile care te vor duce la comoară.
Vânătoarea de comori este și o vânătoare de frumos, o ocazie pentru bistrițeni, dar și pentru oamenii care nu sunt de prin părțile locului să descopere Bistrița de altădată, cetatea cu toate misterele ei.
Pasajele, unele dintre ele chiar surprinzător de frumoase, te vor vrăji, însă nu trebuie să îți pierzi cumpătul, ci stai mereu cu ochii pe ceas pentru a găsi comorile în timp util.
În cadrul Ceremoniei cheii – care a precedat deschiderea oficială a Târgului Mare al Bistriţei – a fost lansat şi Jocul MAP – vânătoarea de comori, care face parte dintr-un proiect mai amplu, intitulat MAP – Mit și Aventură prin Pasaje, proiect ce încearcă să contribuie la dezvoltarea locală durabilă, având ca element central susținerea turismului cultural și de agrement / aventură ca motor al dezvoltării durabile a municipiului.
Odată cu Târgul Mare al Bistriței, bistrițenii care doresc puțină aventură și turiștii care vor fi în zonă sunt așteptați să încerce să găsească comoara, în perioada 20-26 august desfăşurându-se ediția pilot a jocului.
La Ceremonia Cheii, negustorul Ioan Adrian Pop, șeful străjii civile a axelor, a anunțat că pe cele 3 axe ale Bistriței locuitorii și negustorii s-au plâns de lipsa mai multor valori, adevărate comori pentru proprietari - și au solicitat ajutor pentru găsirea lor. Recompense se oferă găsitorilor.
„Facem chemare către toți locuitorii Bistriței, oaspeți, trecători prin cetate, cu mic cu mare, să înceapă de îndată căutările, să găsim și să întoarcem lucrurile la proprietarii de drept.
De vreți și-aveți vreme să dați o mână de-ajutor, anunțati-vă înscrierea în vânătoarea de comori (+40 (773) 330 968 - Recepție Casa Ema). Căpeteniile Asociației «Turist În Bistrița Năsăud» care au poruncă să conducă cercetările, vă vor da câteva indicii și vă vor recompensa pentru comorile găsite.
Jude în Ceremonia Cheii - Dan Buta”
Detalii și informații suplimentare se pot obţine de la Ioan Adrian Pop - 0745.57.74.49.
Proiectul propus de Asociația Turist în Bistrița-Năsăud şi partenerii săi este cofinanţat din bugetul local al municipiului Bistriţa pe anul 2017, iar acțiunile din cadrul proiectului au scopul de a contribui la dinamizarea Târgului Mare al Bistriței.
Parteneri sunt Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud, Liceul de Arte „Corneliu Baba” şi Asociația Turism Epistolar – fiind vorba despre un proiect sustinut de: Hotel Castel Dracula, Hotel Metropolis, Restaurant „Taverna Dogarilor” şi Bistriteanul.ro.
Mai multe detalii despre proiect, AICI.