Cu toate că sună ciudat, vânătoarea cu aparatul de fotografiat va fi o adevărată aventură pentru pasionaţii de vânătoare, dar şi pentru cei care adoră să facă fotografii.
Pasionaţii de vânătoare se vor putea bucura de o experienţă inedită care va fi în curând disponibilă în activităţile turistice al comunei Bistriţa-Bârgăului.
Vânătoarea cu aparatul de fotografiat presupune organizarea unor excursii în grup cu turişti dornici să experimenteze ceva nou. Arma de vânătoare va fi aparatul de fotografiat, iar trofeele vor fi doborâte de bliţul aparatului.
„Vânătoarea cu aparatul de fotografiat este o ideea care se întâlneşte mai des în vestul ţării şi este un deziderat al ocolului pentru a completa veniturile de întreţinere a fondului de vânătoare”, a declarat pentru Bistriţeanul.ro şeful Ocolului Silvic Tihuţa Colibiţa, Dan Ţacăl.
"Prin acest joc, dacă îi putem spune aşa, se vor lărgi activităţile turistice ale zonei, care, mai adaugă Ţacăl, se rezumă în general la plimări pe marginea lacului, unde este posibil, sau la drumeţii prin traseele turistice”.
„Se vor organiza excursii pe sezoane în perioadele de împerechere. Ideea va contribui la creşterea veniturilor pentru întreţinerea vânatului. Încă nu am dat startul activităţii şi nu am organizat excursii de acest gen, însă în viitorul apropiat grupurile de turişti vor putea alege foto-hunting-ul ca activitate de petrecere a timpului în vacanţe şi nu numai”, a mai completat acesta.
Astfel, atât pasionaţii de vânătoare cât şi iubitorii fotografiilorvor găsi o lume fascinantă în care animalele sunt protejate şi sunt fotografiate în loc să fie ucise.
„În funcţie de sezonul de împerechere, turiştii vor putea „vâna” cerbul, ursul, mistreţul, în diferite perioade ale anului”, a spus Dan Ţacăl.
"Foto-huntingul, sau vanatoarea cu aparatul de fotografiat, a devenit cel puţin în ultimii ani o adevărată modă pe plan mondial, fiind poate şi un pretext nemaipomenit de a cunoaşte fascinanta lume animală.
Precum vânatoarea, foto huntingul presupune o pătrundere discretă, nebănuită, în habitatul speciilor respective. Natura este lumea lor, iar apropierea de ele îţi dă cu siguranţă fiori de bucurie, uneori şi de teamă.
Cu cât eşti mai iscusit, ai şansa de a fi mai aproape, de a le simţi, de a le observa. Apăsatul pe declanşator devine un fapt banal, comparativ cu truda prin care ai ajuns la acest moment unic şi fascinant, cel de întâlnire cu animalul. Este incredibilă senzaţia trăită în momentul când eşti faţă în faţă cu o minunată creeaţie a divinului”, scrie http://muntiicarpati.org/.