Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  36 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



UNIC în România: 2500 de zadii pe stadion, fluturate în aer de 1250 de eleve din Bistriţa (FOTO / VIDEO)

29/09/2015 23:29:57 Ioana BRADEA  
Peste 1.000 de spectatori au umplut tribunele stadionului – transformat, pentru 35 de minute, într-un spaţiu cultural inedit. Între fetele care au purtat cu mândrie şi exuberanţă “pânzăturile” vechi de 200 de ani s-a aflat şi Mădălina Năstuţă, aleasă astă-vară Domniţa Bistriţei. Şi bistriţeni din public dar şi cei de la Senzor au purtat zadii!

Un spectacol vizual inedit acompaniat de percuţia live a celor de la Sensor a animat stadionul municipal în această seară. Sute de bistriţeni au venit să admire cele 2500 de zadii din colecţia Societăţii de Concerte puse într-o nouă lumină de regizoarea Mihaela Panainte cu ajutorul celor 1.250 de fete cu care s-a întâlnit în această seară pentru prima oară. 

Am fost impresionată de colecţia de zadii, mi-au amintit de tablourile lui Ţuculescu, în arta lui se simte această vitalitate a culorilor care există şi la zadii… Structurile de pe zadii, simbolistica lumii şi perfecţiunea divină din zadie am dorit s-o transpunem în această seară pe stadion, într-un context urban. Mi-am dorit să recontextualizăm poziţia zadiei în secolul 21. Tradiţia este practic doar o reinterpretare şi o reînţelegere a unui mesaj care prinde viaţă. N-am mai lucrat până acum cu atâtea persoane la un spectacol” a povestit regizoarea evenimentului pentru Bistriţeanul.ro, mărturisind că se simte atrasă de spaţiile în aer liber şi că visează, în viitor să pună la cale chiar şi spectacole de operă pe stadion.

După finalizarea instalaţiei performance, regizoarea Mihaela Panainte a mai povestit că au muncit la acest spectacol 5 luni să găsească o viziune de ansamblu, un concept care să pună în valoare frumuseţea zadiilor din Bistriţa şi că începutul spectacolului experiment a fost o revelaţie de moment: a văzut pe stadion acea bunică ruptă parcă din alte timpuri pe care a rugat-o să deschidă spectacolul şi să păşească lent, arhaic, ţărăneşte - spre mijlocul stadionului.

Fetele invitate de la toate liceele din Bistriţa au mărşăluit închipuind forme geometrice şi simboluri existente în zadii, au alergat şi au fluturat zadiile în aer, au chiuit şi au reuşit în final să ofere un nou sens străvechiului obiect vestimentar.

Exuberanţa, veselia şi distracţia au fost maxime printre fetele care au purtat zadiile pe stadion: Mădălina Năstuţă (Domniţa Bistriţei la serbările Bistriţei Medievale) a povestit pentru Bistriţeanul.ro că a venit cu colegele de clasă, de la Colegiul “Andrei Mureşanu” şi cu colege din ansamblul “Flori Dumitrene” din care face parte.

Denisa Kiş, în vârstă de 15 ani, Ioana Tomoioangă de 17 ani şi Daniela Pop, de 18 ani, au confirmat şi ele că s-au simţit fantastic pe stadion, purtând zadiile, chiar dacă la început le-a fost cam frig.

Nici oficialităţile oraşului nu au lipsit din tribune, printre cei care au urmărit spectacolul numărându-se şi inspectorul şcolar general Camelia Tabără, preşedintele CJ Emil Radu Moldovan şi vicepreşedintele Alexandru Pugna.

3955 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro