Drumuri asfaltate, rețele de apă și canalizare, stație de epurare, grădiniță nouă și costume populare pentru trișcașii și dansatorii locului! Toate acestea au fost realizate în comuna Leșu printr-un proiect cu finanțare europeană în valoare de 2,5 milioane de euro. Recepția la terminarea lucrărilor are loc vineri, 20 septembrie.
Începute încă din 2008, lucrările la una dintre cele mai importante investiții realizate în ultimii ani în comuna Leșu au ajuns la final. Este vorba de implementarea unui proiect cu finanțare europeană în valoare totală de 2,5 milioane de euro, accesat pe Măsura 322, privind renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală şi punerea în valoare a moştenirii rurale, Axa prioritară III.
În baza acestui proiect integrat, în comuna Leșu au fost asfaltate drumurile comunale pe o lungime de 3,8 km, au fost realizate rețelele de apă și canalizare pe o distanță de 4,3 km, a fost construită și amenajată o stație de epurare, a fost ridicată o grădiniță nouă cu 3 grupe de copii ( care este funcțională) și s-au achiziționat costume populare pentru trișcașii și dansatorii Ansamblului Folcloric din zonă. Potrivit primarului comunei Leșu, Ioan Pop, recepția la terminarea lucrărilor la acest proiect important va avea loc vineri, 20 septembrie, de la ora 11.00.
“Este una dintre cele mai mari investiții de care a beneficiat comuna Leșu în ultimii ani. Urmează ca în scurt timp să obținem toate avizele necesare pentru a putea preda la Aquabis obiectivul apă – canal, după care se va trece la branșarea consumatorilor. În primă fază vor fi circa 250 de familii care vor beneficia de aceste utilități”, a declarat pentru Bistriteanul.ro, primarul comunei Leșu, Ioan Pop.
La recepția de vineri de la Leșu au fost invitați să participe: Emil Radu Moldovan-președintele Consiliului Județean Bistrița–Năsăud, Ioan Țintean-prefectul județului Bistrița-Năsăud, Ioan Șandru-directorul Aquabis, Răzvan Grec- directorul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Apă-Canalizare Bistrița-Năsăud, reprezentanți ai Gărzii de Mediu și Administrației Naționale Apele Române, proiectantul și reprezentanții firmelor constructoare.