Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  90 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Un tânăr din Parva face senzație la arte marțiale mixte, tocmai în Alaska

03/05/2017 12:47:47 Bianca SARA  
Un tânăr de 25 de ani din Parva face senzație la arte marțiale mixte tocmai în Alaska. Acesta locuiește în sălbaticul stat american încă de când avea 5 ani, însă sufletul încă îi este acasă, la Parva.

Familia Rus a lăsat un loc de poveste pentru un loc la fel de „sălbatic”, situat însă în celălalt capăt al lumii, în SUA. Traian Rus a părăsit România în 1984, încercând, ca mulți alți conaționali să fugă de regimul care pusese stăpânire pe țară deja de câteva decenii.

Acesta a ajuns tocmai în SUA, unde a trăit și muncit pe rând, în New York, Philadelphia, Florida, Georgia, Seattle și California. Bistrițeanul a fost urmat în 1992 și de soție, alături de care s-a stabilit, în cele din urmă tocmai în Alaska.

Cei doi au doi copii, Traian Jr. de 25 de ani și Elizabeth de 21. Traian Jr. a călcat pe urmele tatălui său și s-a specializat în construcția de acoperișuri. Acesta lucrează alături de tatăl său de aproape un deceniu, de când încă era un adolescent.

 „Tata și-a dorit să locuiască într-un loc în care să facă bani și unde să poată merge la pescuit, iar Alaska este cel mai potrivit loc din lume unde poți să pescuiești și să vânezi. Și eu ador Alaska, îmi place să pescuiesc păstrăvi tot timpul anului, iar acest loc îți permite asta”, povestește Traian Rus Jr.

Când nu lucrează, Traian Jr. se refugiază în sala de sport sau la bazin, unde se antrenează. Acesta își măsoară puterile în arte marțiale mixte încă de când avea 17 ani. Tânărul a participat la prima competiție de profil când avea 19 ani.

 „Am început să mă pregătesc încă de când aveam 17 ani. Am început să mă uit la box încă de când m-am mutat în America. O dată am mers la un meci aici în Anchorage Alaska, în care lupta un prieten de-al tatălui meu. După ce a câștigat lupta mi-a propus să merg să mă antrenez cu el și am început trei zile mai târziu, în aprilie 2010”, spune sportivul.

Prima sa luptă a câștigat-o prin knockout, în primele 20 de secunde. Cea de-a doua a câștigat-o după 40 de secunde, în prima rundă. Tânărul a participat deja la cele mai importante competiții de MMA și a ajuns în primii zece luptători din Alaska la categoria sa, fiind numit „Traian Baby Face”.

Traian speră ca în următorii doi ani să ajungă în UFC (Ultimate Fighting Championship), cea mai mare companie de arte marțiale mixte din lume, care găzduiește cei mai buni luptători din lume. Luptătorul spune că face aceste sacrificii pentru a-i asigura o viață bună băiețelului său de doar 6 luni.

Bistrițeanul se antrenează zilnic între trei și cinci ore. Parte din antrenament se desfășoară dimineața, iar parte seara, după muncă. Acesta constă în înot sau ridicări de greutăți dimineața și antrenament de muay thai, jiu-jitsu și MMA seara.

Deși îi place foarte tare sălbăticia din Alaska, inima bistrițeanului încă este la Parva, unde speră să se întoarcă la pensionare.

„Îmi e dor de familia din România. Ador mâncarea și carnea proaspătă pregătită în curte, pe grătar. Iubesc România, la un moment dat cred că mă voi întoarce acolo, la pensionare”, precizează bistrițeanul.

Chița Rus, mama sportivului, care manageriază o firmă în Alaska de 17 ani, spune că deși sunt departe de casă de mai bine de 25 de ani, atmosfera românească nu lipsește, mai ales din bucătărie. 

„În casă fac mâncarea preferată a copiilor, mai ales a lui Traian, căruia îi plac foarte mult sarmalele, șnițelele, chiftelele, micii și cornulețele cu nucă. Deși suntem departe de Parva, nu ne-am uitat obiceiurile și tradițiile. Sunt mândră că sunt părveancă și oriunde aș fi nu mi-e rușine să spun de unde mă trag. Mi-e dor de locurile unde am copilărit și de pietrele de lângă Valea Rebrei”, a completat bistrițeanca. 

 

 

15275 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro