Bistrițenii nu renunță la tradiția tăierii porcului de Crăciun nici anul acesta. Dar, par să fie puțin mai precauți și merg cu carnea la examen, iar până acum a fost depistat un singur caz de trichineloză.
Șeful Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Bistrița-Năsăud, Ioan Bogolin, a vorbit astăzi în cadrul Colegiului Prefectural despre tradiția cea mai răspândită în preajma Crăciunului, tăiatul porcului.
Conform acestuia, numărul de porci diagnosticați cu trichineloză s-a redus semnificativ în ultimii ani, iar în 2017 - până în prezent - a fost depistat un singur caz.
Oamenii care doresc să examineze carnea pot să facă acest lucru inclusiv sâmbăta și duminica și în sărbătorile legale în această perioadă (4.12.2017 - 24.12.2017 și 27.12.2017 - 7.01.2018).
În total, în Bistrița-Năsăud, sunt 40.000 de porci, iar dintre aceștia, la examinări au ajuns deja 10.000 din gospodăriile populației.