Un profesor de sport este acuzat că a fugit cu banii unor copii din Târgu Mureș, pe care trebuia să îi învețe să se dea pe schiuri, într-o tabără în Vatra Dornei. Profesorul de 45 de ani mai are antecedente de acest fel, la Colegiul Național „George Coșbuc” din Năsăud:
Cristian Ștefan Mîti, un profesor de dansuri populare de la Palatul Copiilor din Târgu Mureș este acuzat de mai mulți părinți că a fugit cu banii cu care trebuia să îi ducă pe cei mici într-o tabără de schi la Vatra Dornei, unde să-i învețe secretele sportului de iarnă.
Potrivit ProTv, profesorul a cerut 1.100 de lei pentru fiecare participant la această tabără. Se pare că este vorba despre 14-15 adulți și tot atâția copii. Copiii alături de profesorul de dansuri populare trebuiau să plece în tabăra de schi la începutul săptămânii trecute, însă în ziua în care a primit suma integrală pentru excursie, profesorul ar fi dispărut.
Părinții disperați au cerut explicații la Palatul Copiilor, de unde au aflat că profesorul organizase de unul singur această excursie, folosindu-se de numele instituției. În cele din urmă, păgubiții au făcut o plângere penală la Poliția Municipiului Târgu Mureș:
„La data de 3 februarie, la Poliția Municipiului Târgu Mureș a fost înregistrată plângerea unei persoane din localitate, care sesizează că ar fi plătit o sumă de bani unui bărbat care organiza tabăra de schi și că la data plecării în tabără acesta din urmă nu a mai putut fi găsit. În prezent, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune pentru lămurirea situației de fapt”, a declarat pentru punct.ro, purtătorul de cuvânt al IPJ Mureș, Ramona Varodi.
Profesorul a fugit în Târgu Mureș după un tun dat în Năsăud...
Dascălul acuzat de înșelăciune este Cristian Ștefan Mîti, un fost profesor de sport, care până în urmă cu câțiva ani a predat la Colegiul Național „George Coșbuc” din Năsăud.
Și de acolo a plecat cu scandal, după ce conducerea unității de învățământ a ajuns la concluzia că a falsificat mai multe documente pentru a pune mâna pe un credit, pe care mai apoi nu l-a mai plătit.
„În calitate de profesor la Colegiul Național „George Coșbuc” Năsăud, în cursul anului 2014, folosindu-se de acte nereale, a obținut sau a încercat să obțină credite bancare, pe care nu le-a achitat, cauzând importante prejudicii”, preciza Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud în urmă cu 2 ani, într-un comunicat de presă.
Acesta a fost trimis în judecată în anul 2016, iar un an mai târziu a venit și sentința Judecătoriei Năsăud, care a rămas definitivă, întrucât profesorul nu a atacat-o. Profesorul a fost condamnat la un an și 10 luni de închisoare cu suspendare pentru fals material în înscrisuri oficiale și tentativa la infracțiunea de înșelăciune.
Casa de Ajutor Reciproc ACCES IFN, de unde a împrumutat profesorul bani, s-a constituit parte civilă și a recuperat, în urma procesului, 3.210 lei.