Un polițist de la postul de poliție din Târlișua este trimis în judecată pentru a doua oară. Totul după ce Judecătoria Beclean le-a cerut procurorilor să refacă rechizitoriul, unde s-au strecurat erori. Un an jumate le-a luat anchetatorilor să readune probele și să-l trimită din nou pe polițist în judecată.
În 2015, cu mare tamtam, un polițist de la Târlișua era trimis în judecată pentru abuz în serviciu și fals intelectual. Acesta a și fost arestat preventiv și mai apoi la domiciliu.
„Din actele de urmărire penală efectuate până în prezent, rezultă că în perioada 12 ianuarie 2013 – 10 ianuarie 2015, având calitatea de agent de poliție în cadrul postului de poliție Târlișua, județul Bistrița-Năsăud, inculpatul și-a încălcat în mod repetat atribuțiile de serviciu (13 acte materiale), nesesizându-se din oficiu cu privire la comiterea unor infracțiuni la regimul circulației rutiere, contra integrității corporale, contra patrimoniului și referitor la alte fapte penale care aduc atingere unor norme de conviețuire socială, urmarea constând în obținerea unor foloase necuvenite de către funcționar pentru sine sau pentru altul și vătămarea intereselor și obiectivelor instituției publice din care face parte”, se arăta în comunicatul de presă remis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, în 2015.
Acesta a fost trimis în judecată, însă în luna decembrie a anului 2015, Judecătoria Beclean constată „nulitatea relativă a Ordonaței de punere în mișcare a acțiunii penale dată de Parchetul de lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud”. Mai pe românește, procurorii au greșit rechizitoriul și nu au respectat Codul de Procedură Penală care specifică clar cum trebuie acesta întocmit.
„În baza art. 280 alin. 1 Cod procedură penală constată nulitatea relativă a rechizitoriului Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud. Constată că rechizitoriul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud încalcă dispozițiile art 328 alin. 1 Cod Procedură Penală. Dispune înaintarea prezentei încheieri către Parchetul de pe lăngă Tribunalul Bistrița-Năsăud pentru remedierea neregularităților constatate în termen de 5 zile de la comunicare”, a decis Judecătoria Beclean.
Se pare că procurorii au fost nevoiți să refacă toată documentația, procedeu care s-a întins pe aproape un an și jumătate. Așa se face că, în luna aprilie, la un an și jumătate de la prima tentativă, polițistul este din nou trimis în judecată pentru aceleași fapte.