Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  86 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Un nou cetățean de onoare în Bistrița...?! „Nu cred că e cazul. Nu mi-am terminat încă misiunea...”

28/01/2018 16:22:42 Ioana BRADEA  
„Sper să înțeleagă toată lumea, și tinerii și cei mai în vârstă, că în țara asta lucrurile nu se rezolvă de la sine. Toți trebuie să înțelegem că suntem datori să facem ceva pentru țară. Cei mai mulți cred că totul li se cuvine. Dar ca să primești ceva, trebuie să și oferi ceva. Ca să primești respect, trebuie să-l câștigi cumva...”

Pentru că suntem în anul Centenarului și sărbătorim Marea Unire, cu numele, oamenii și întâmplările sale – ecologistul Marius Bălan de la Partidul Verde Bistrița s-a gândit să solicite „un semn de mare respect”, pentru un bistrițean.

În urmă cu 100 de ani, la 1 decembrie, mii de români mergeau pe jos sau în căruțe sute de kilometri, spre Alba Iulia, la marea adunare națională prin care Transilvania revenea la țara mamă. Trăim într-un fel o mică poveste astăzi, când un grup de români au plecat de la Cluj la București pe jos, 450 kilometri, să ceară la rândul lor, respectarea statului de drept și a legilor țării. Tocmai de aceea, mă văd nevoit să sar în sprijinul bravului nostru bistrițean, maghiarul Francisc Antal, care a fost prezent în acel grup.

L-am cunoscut și mărturisesc că nu am mai văzut un asemenea caracter frumos. Om de aleasă simplitate, modestie și civism, închis 2 ani la Gherla, în regimul comunist pentru că a încercat să fugă din țară – el este cel care vine de la talpa țării, sănătos la minte și la trup. Am văzut mai multe poze de pe traseul de deplasare, din dreptul localității Predeal, unde ungurul Francisc Antal ține strâns în mână drapelul tricolor al României. Ce vreți mai mult de atât? Sunt mândru și bucuros că un astfel de om trăiește în orașul nostru...”, preciza Marius Bălan, zilele trecute, într-o scrisoare deschisă adresată Consiliului Local și Consiliului Județean, instituții cărora ecologistul le propune să facă demersurile necesare pentru ca Francisc Antal să fie declarat Cetățean de Onoare al județului sau al municipiului.

Marius Bălan consideră că se va demonstra astfel că democrația „începe să funcționeze la noi în Bistrița și că dregătorii care ne conduc nu sunt niște simple unelte de partid”, abia atunci când vor ține cont de civismul de care a dat dovadă Francisc Antal și îi vor oferi recunoașterea pe care o merită. „Ar fi bine, domnilor politicieni, să încercați măcar în anul Centenarului, să fiți cât mai aproape de valoarea înaintașilor voștri.”, conchide Marius Bălan.

Cum comentează Francisc Antal această propunere?

Sper să înțeleagă toată lumea, și tinerii și cei mai în vârstă, că în țara asta lucrurile nu se rezolvă de la sine. Toți trebuie să înțelegem că suntem datori să facem ceva pentru țară. Cei mai mulți cred că totul li se cuvine. Dar ca să primești ceva, trebuie să și oferi ceva. Ca să primești respect, trebuie să-l câștigi cumva...”, ne mărturisea zilele trecute Francisc Antal, pensionarul care a participat la protestul din București, în 20 ianuarie.

Fiind vorba despre un pensionar care trăiește dintr-o pensie nu tocmai îndestulătoare, l-am întrebat, spre finalul întâlnirii, dacă are nevoie de ceva anume. „Nu!”, a fost răspunsul lui spontan și categoric. „Să treacă iarna și să ne găsim în primăvară ceva de lucru... Apoi mai vedem noi. Am auzit că vrea domnul Bălan să mă propună să fiu cetățean de onoare... Dar nu cred că e cazul. Eu încă nu mi-am terminat misiunea... După ce voi vedea că în țara asta avem legi ca lumea și avem conducători cum se cade, atunci ne mai putem gândi și la titlul ăsta. Deocamdată n-am făcut nimic deosebit. Am făcut un simplu gest pe care m-aș bucura să-l înțeleagă lumea. Să fie cât mai mulți ca mine care să facă ceva pentru țară...”, a mai spus Francisc Antal.

VIDEO. OAMENI din Bistrița-Năsăud: Francisc Antal, pensionarul care a străbătut pe jos România, pentru a participa la protestul din București

3930 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro