Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  69 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Un mix culinar chinez, delicios, demn de încercat !

31/08/2012 09:50:53 Mircea I. BATRANU  
Ieri, pe înserat, la restaurantul Beijing, fostul Pescăruş, de lângă fosta Poştă de pe bulevardul Independenţei. Terasa plină, fie de cunoscători, fie de curioşi ca mine. Nu am mâncat niciodată o combinaţie de preparate din Extremul Orient, gătite cum trebuie, chiar de un Chef din partea locului.

Bucătarul restaurantului se numeşte Miao (a se citi Miau, îl amuză şi-i place) Shuyan. E la vreo 40 de ani. O rupe bine-bine pe româneşte. Gestionează cu pricepere întreaga afacere. Accentul cade însă pe bucătărie. Chiar dacă ne despart mii de kilometri rămâne tot un gurmand, dar pus pe fapte mari. Face minuni în arta culinară a provinciei lui: Shandong.

Ce am mâncat ? O imensă farfurie cu un mix făcut de el: pui cu sos de stridii şi ciuperci aromate, pui Beijing, aperitiv din pui Shanghai, pacheţele de primăvară, aripi crocante, pui cu zece feluri de legume, totul asezonat cu câteva sosuri speciale, chinezeşti, ceva dulce-acrişor, oarecum iute, cu garnitură de orez de Shandong şi spaghete creţe cu varză. Desertul - mere confiate à la Shanghai.

De-a dreptul delicios! Combinaţia şi cantitatea le-a stabilit băiatul lui Miao. Trebuie să recunosc că totul a rimat perfect. Nici cantitatea nu a fost exagerată. Pe final te simţi sătul şi ai acea senzaţie de saţietate plăcută pe care ţi-o procură cu siguranţă numai o masă ce ţi-a căzut bine.

Seara, desfăşurată sub genericul „Arta culinară chineză la Bistriţa”, a fost organizată de Asociaţia de prietenie româno-chineză, filiala Bistriţa-Năsăud, în cadrul proiectului „Artă şi măiestrie la Bistriţa”. Animatori: Cristian şi Monica Munthiu, Remus Lung, Ioan Platon, alţi membri ai asociaţiei. O iniţiativă excelentă, arc peste mări şi ţări, tocmai pentru a demonstra că prietenia şi omenia nu pot fi zăgăzuite de nimeni şi de nimic. Şi unde să se cunoască mai bine oamenii şi să mai schimbe o vorbă în tihnă, unde altundeva decât la masă ? Am plătit 20 de lei, ca toată lumea, dar a meritat banii.

Îi felicit pe organizatori pentru surpriza oferită şi promit că am să mai trec pe la Miao. Pe bune, fără nicio frică, pentru că la plecare, pe trotuarul de vizavi se plimbau agale două pisici...Nu sunt deci probleme - mi-am zis şi m-am grăbit către casă, zâmbind în sine-mi şi gândindu-mă că poate tocmai de aceea îi place să-i spui Miau...Vorbe dom′le, vorbe ! Vezi, chinezii au rezolvat deja pacea cu neamul pisicesc, câinesc ş.a.m.d. Oare, nu ar fi timpul să redescoperim şi noi pacea ?

2418 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro