Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  151 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Un concert fabulos despre capricii, iubire şi exorcizare...!

03/11/2013 21:31:41 Ioana BRADEA  
Cu toate că a plouat insistent şi aproape melancolic, Sinagoga s-a umplut până la refuz duminică seară de oficialităţi şi melomani dornici să-l asculte pe Alexandru Tomescu şi Pavel Šporcl într-o formă de zile mari. În final, muzicienii s-au ales cu un struţ şi un album despre Bistriţa, din partea primarului Ovidiu Creţu.

La eveniment a participat şi ambasadorul Republicii Cehe în România, Jiří Šitler, care a şi spus în cuvântul de deschidere că a socotit potrivit să sărbătorească ziua Republicii Cehe şi în oraşul imnului naţional.

De altfel, cei doi muzicieni au şi deschis concertul interpretând imnul celor două ţări – Cehia şi România – pe care publicul le-a ascultat în picioare.

Pavel Šporcl (despre care presa din Cehia scrie că este “acel tip de talent care se naşte probabil o dată la 100 de ani”) a interpretat primul Sonata a IV-a a lui Eugène Ysaÿe iar Alexandru Tomescu a făcut senzaţie cu trei dintre Capriciile celebre ale lui Paganini – Capriciul 16, intitulat Exorcizarea, Capriciul 20 şi 24 „cel care le sintetizează pe toate celelalte capricii” (după cum a povestit Alexandru Tomescu).

Au urmat 3 Studii pentru viorile lor gemene şi colorate, pe teme celebre din Dvorak şi Smetana pe care cei doi muzicieni le-au interpretat împreună, lăsând pentru final o senzaţională interpretare a piesei Passacaglia a lui Händel / Halvorsen.

Şi exact aşa cum minunat o ilustrează şi partitura piesei – cei doi muzicieni au reuşit să surprindă din arcuş toate fazele unei iubiri: cum începe totul tandru şi romantic, cum inerţia şi obişnuinţa se strecoară între doi îndrăgostiţi, cum ajung la momentele de ceartă în care vor să-şi dea în cap şi cum sfârşesc împăcându-se şi făcând din nou dragoste...

Alexandru Tomescu şi Pavel Šporcl au fost aplaudaţi cu multă căldură, minute în şir de publicul prezent astă seară la Sinagogă, iar după două bisuri – pe scenă au urcat primarul Ovidiu Creţu şi Radu Moldovan, preşedintele Consiliului Judeţean, care a oferit un minunat buchet de flori ambasadorului Republicii Cehia.

Nici muzicienii n-au plecat nerăsplătiţi de la Bistriţa, ei primind, din partea primarului, albumul omagial „Biserica Evanghelică 450 de ani” dar şi câte o mascotă a oraşului – respectiv câte un struţ. Că tot s-a fotografiat Alexandru Tomescu acum câţiva ani, pe pietonal, lângă un struţ rozaliu, postând apoi fotografia pe Facebook...:)

3849 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro