Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  44 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Un beclenar a făcut senzație cu acrobații cu blaturile de pizza la cel mai important festival culinar din lumea arabă

06/04/2015 09:21:02 Bianca SARA  
În luna martie, cei mai renumiți bucătari din lumea arabă s-au reunit la Qatar, la cel mai important festival. Printre invitați s-a numărat și Lucian Stoian, un beclenar care de mai bine de un deceniu face acrobații cu blaturile de pizza.

Lucian Stoian are 35 de ani și s-a apucat să gătească unul dintre cele mai cunoscute preparate din lume în urmă cu mai bine de 15 ani, pe vremea când era student și avea nevoie de un venit suplimentar pentru a se întreține pe perioada studiilor în Cluj-Napoca.

S-a îndrăgostit de bucătăria italiana și mai ales de pizza, astfel că a ajuns să se specializeze și în Anglia sau Franța, țări cu tradiție în gastronomie. Deși pizza sa este de milioane, acest lucru fiind confirmat și în cadrul Campionatului Național de Pizza, de unde s-a întors cu locul I la secțiunea „pizza creativă”, altele sunt abilitățile pentru care este cunoscut Lucian.

De mai bine de 10 ani, Lucian Stoian face jonglerii cu blaturile din aluatul de pizza. Această pasiune a venit oarecum natural și a fost cultivată cu mult exercițiu. Mai mult, Lucian Stoian povestește că la un moment dat s-a folosit și de mileurile mamei pentru a exersa.

Lucian a dus acrobațiile la un alt nivel, clasându-se în anul 2012 pe locul al cincilea la Campionatul Mondial de Acrobații cu Blatul de Pizza de la Paris.

Spectacolul pe care Lucian îl face cu o bucată de aluat i-a cucerit pe organizatorii Qatar International Food Festival, care a avut loc în luna martie. Aceștia l-au găsit pe Lucian după un „google search”. Filmulețele postate de beclenar pe YouTube și pe site-ul pizzeriei din Cluj-Napoca pe care o administrează i-a convins pe arabi, care nu au stat pe gânduri și l-au invitat pe român să facă spectacol la cel mai mare festival culinar din lumea arabă.

Lucian nu a stat pe gânduri și a răspuns pozitiv invitației, mai ales că nu mai avusese ocazia să viziteze acea parte a lumii. El a fost singurul român invitat vreodată la acest festival. Pentru show-uri cu aluatul de pizza a fost chemat anul acesta și un ceh.

„La început am fost rezervați, dar a fost o experiență faină. Feedback-ul a fost și el foarte bun. Am susținut câte trei show-uri zilnic timp de patru zile în diverse locații, uneori chiar în mijlocul mulțimii”, povestește Lucian.

Beclenarul mai spune că nici pe viitor nu va ezita să participe la astfel de evenimente, care l-au făcut cunoscut în întreaga lume. Show-urile sale cu blaturile de pizza pot fi urmărite pe YouTube sau pe viu când vremea se va mai încălzi, la Pizza Arobatica, localul său din Cluj-Napoca.

2179 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro