În data de 30 septembrie 2015 se încheie ciclul proiectelor europene Comenius, proiecte destinate Învățării pe Tot Parcursul Veții urmând ca acest gen de proiecte școlare să fie integrate în proiectele Erasmus plus, alături de programele: Tineret in Actiune, Erasmus Mundus, Tempus, Alfa, Edulink si Programul pentru cooperare cu tarile industrializ
Astfel, și la Grădința cu Program Prelungit Nr.6 se trage linia de final a rezultatelor proiectului Comenius. La ultima mobilitate desfășurată la Liceul Anadolu Sağlik Meslek Lises din Dortyol/Hatay – Turcia, în perioada 27 iunie – 1 iulie 2015 a avut loc ultima întâlnire a partenerilor în cadrul Proiectului Comenius nr. 2013-1-HUL-COM06-102374, intitulat "IMPERIUL SANATATII- GRADINA ZÂNELOR" .
La acest eveniment au participat reprezentanţi ai gazdelor și ai celor cinci instituții de învățământ partenere:
1. Weores Sandor Primary School And Art School Gyomro, Hungary
2. Bobita Preschool Of The Municpality Of Gyomro, Hungary
3. Școala Gimnaziala “Ion Agarbiceanu” Alba Iulia, Romania
4. Instituto Comprensivo N.1 School Lanciano, Italy
5. Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 6 Bistriţa.
Această mobilitate a fost destinată muncii în echipă pentru realizarea raportului final al proiectului. Echipele au prezentat produsele internaționale realizate în parteneriat cu diferite instituții, produsele și activitățile locale realizate în instituțiile școlare în decursul celor doi ani de proiect, au parcurs împreună formularul de raport și metodologia completării acestuia, au lucrat la partea de diseminare și prezentare a evenimentelor și activităților în spațiul virtual.
La finalul întâlnirii, instituția gazdă a prezentat ultimul produs comun al proiectului, abia ieșit de la tipografie - Cartea ”Ziua sănătății” - o publicație în care fiecare țară parteneră a prezentat o modalitate didactică de realizare a unei activități de educație pentru sănătate cu preșcolarii /elevii.
În urma analizei activitatăților derulate, în toate unitățile partenere, pe parcursul celor doi ani, s-a constatat că obiectivele propuse privind realizarea produselor intelectuale și a activităților desfășurate cu elevii, părinții și comunitatea locală au fost realizate.
Acest proiect a fost finanţat cu sprijinul Comisiei Europene. Această comunicare reflectă numai punctul de vedere al autorilor şi Comisia Europeană nu este responsabilă pentru eventuala utilizare a informaţiilor pe care le conţine.
Echipa de proiect