Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  125 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Țuica de Bistrița cu mărgică, cunoscută în toată lumea!

17/09/2016 13:27:55 Ana ȘTEFĂNEL  
Totul a pornit de la un cazan micuț, cu un capac de lemn pe care Angelini îl ungea cu mâl. Din acel mic cazan a ieșit o țuică recunoscută azi în toată lumea: țuica Angelini, după numele italianului stabilit pe Valea Runcului care a pus pe picioare brandul de renume internațional.

„Toată povestea asta este cam de prin anii 1918. Atunci a început străbunicul meu care a fost din Italia de loc să fabrice. El s-a stabilit pe Valea Runcului în 1918. Atunci a fost o migrație de italieni în România și de atunci s-a ocupat de rotărit - făcea căruțe și s-a ocupat și cu țuica. Avea un cazan mic care atunci, pe timpul ăla, avea un capac de lemn și îl ungeam cu mâl. A rămas la tatăl meu, la următorii din generație. Și acum avem cazanul ăla”, a povestit urmașul Ioan Angelini pentru Bistrițeanul.ro.

 

Ioan Angelini, pe care reporterii Bistrițeanul.ro l-au găsit în piața locală Produs în Bistrița-Năsăud din jurul Bisericii Evanghelice, a împărtășit secretul țuicii de calitate: mărgica pe care aceasta o face dacă are temperatura potrivită. Alte secrete nu a putut să ne spună, brandul Angelini fiind unul dintre cele mai de calitate, iar asta presupune aproape o sută de ani de experimente și de muncă până când familia a descoperit rețeta ideală.

 

„Totul a pornit de la un cazan mic și după aia ne-am extins încet-încet. Am dat numele brandului după străbunicul meu, Angelini, țuica cu mărgele Angelini. Mărgelele înseamnă tăria țuicii. Dacă are sub 50 de grade țuica nu face mărgică, dacă are peste 50 de grade face, dar nici dacă are mai multe de 60 de grade nu face”, a fost secretul pe care Ioan Angelini ni l-a împărtășit, în ceea ce privește alte taine fiind rezervat.

 

„Este o tehnologie care cere să lucrezi cu grijă. Sunt mici secrete care nu se pot divulga. Este cu grijă făcută, fructele trebuie să fie bine coapte. Dacă nu sunt fructele bine coapte țuica nu este de calitate. Cele mai bune sunt țuica de prune și pere care au o aromă destul de plăcută. Totodată, prunele respective, dacă sunt lăsate - cum se spune în termeni bătrânești - zbârcite, atunci este o țuică de calitate foarte bună”, a explicat Ioan Angelini.

 

Acesta a menționat că nu este pe placul său faptul că mulți oameni fac în ziua de azi țuică fără să știe care e diferența dintre o băutură de calitate și una făcută la repezeală. În ciuda acestei invazii” de vânzători necunoscuți, Ioan Angelini este mândru că brandul pe care l-a creat are o istorie de aproape o sută de ani și mai mult decât atât, țuica de Bistrița brandul Angelini este recunoscută pe plan internațional: „Acum a ajuns țuica din județul nostru în toate țările lumii - este un brand al județului, un simbol. Țuica de Bistrița este de cea mai bună calitate”.

 

Angelini are comenzi chiar și în Franța, Italia sau Germania. Standul lui vă așteaptă în piața locală din Bistrița sâmbăta între orele 8:00 și 14:00.

5594 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro