Doar un sfert dintre unităţile cu profil alimentar din județ au fost verificate de inspectorii sanitari, iar problemele găsite sunt cu sutele! Jumătate dintre firmele controlate s-au ales cu avertismente, iar două au fost închise.
Nu mai puțin de 566 acțiuni de control în sectorul alimentar la 264 unităţi au fost efectuate anul trecut de inspectorii sanitari. Angajații DSP au reușit să verifice numai un sfert din totalul de 1.094 unităţi cu profil alimentar existente în baza de date.
Din păcate însă, numărul problemelor descoperite este și el mare – 213. Inspectorii sanitari spun că cele mai frecvente probleme – 89 vizează neefectuarea controlului medical periodic și al cursurilor privind noţiunile fundamentale de igienă - 62 de situații.
În nouă alte unități alimentare au fost găsite probleme de igienă și în alte 13, produsele nu erau etichetate și prezentate corespunzător.
Pentru deficienţele constatate au fost date 138 avertismente și au fost scoase din consum uman 31,8 kg și 15,5 litri produse neconforme.
Totodată, pentru problemele grave descoperite, inspectorii au emis două suspendari de activitate.