Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  39 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Trei cadre didactice din Bistriţa, în Ţara Galilor, într-un proiect Comenius

08/10/2012 08:40:58 Cristina MILEA  
Crina Clapou, coordonatorul local al unui proiect Comenius, Lucica Moldovan, directorul Grădiniţei cu Program Prelungit nr. 3 Bistriţa şi Valentina Florea, membru în echipa de proiect au vizitat de curând Ţara Galilor, familiarizându-se cu activitatea de învaţare prin intermediul povestirilor şi legendelor despre animale.

În perioada 26-30 septembrie 2012 s-a desfăşurat cea de-a treia mobilitate din cadrul Proiectului multilateral Comenius “Du bestiaire europeen à l’ecricture collective de contes” în localitatea Tenby din Ţara Galilor, Marea Britanie.

La această acţiune, Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 3 Bistriţa a fost reprezentată de trei cadre didactice: Crina Clapou, coordonatorul local al proiectului, Lucica Moldovan, directorul unităţii şi Valentina Florea, membru în echipa de proiect.

Gazda acestei noi reuniuni de proiect a fost Stepaside Community Primary School Kilgetty, iar participanţii au fost partenerii din Franţa, Italia, Turcia, Polonia, Grecia şi România.

Interculturalitatea şi educaţia ecologică sunt temele acestui proiect Comenius, iar obiectivele urmăresc motivarea copiilor de a se implica mai mult în activitatea de învaţare prin intermediul povestirilor şi legendelor despre animale, dar şi familiarizarea acestora cu o limbă străină.

Reuniunea de proiect din Ţara Galilor a avut ca scop prezentarea activităţilor desfăşurate cu copiii în primul an de proiect de la întâlnirea din Polonia, respectiv realizarea cărţilor de poveşti cu animale. De asemenea, au avut loc şi planificarea activităţilor ce se vor organiza cu copiii pentru cel de-al doilea an al proiectului şi a următoarei întâlniri de lucru din aprilie 2013 în comuna Sînandrei din judeţul Timiş.

În primul an de proiect copiii au studiat cărţi cu poveşti tradiţionale trimise de parteneri, au indentificat animalele din mediul înconjurător apropiat lor şi le-au prezentat colegilor lor europeni, apoi au creat câte o poveste având ca personaje cel puţin cinci din aceste animale. Toate aceste activităţi au fost prezentate pe site-ul proiectul www.ani-europe-ani-tales.eu.

În prima parte a celui de-al doilea an de proiect se va face un schimb de cărţi prin poştă care vor fi studiate de către copii, iar începând cu luna decembrie toate şcolile europene implicate în proiect vor scrie o poveste comună. Conform unei planificări realizate de profesorii participanţi la mobilitatea din Tenby, pe nivele de vârstă, povestea va începe într-o ţară unde un animal se va confrunta cu o problemă ecologică reală sau imaginară. Apoi, animalul va fi trimis mai departe în călătorie prin toate ţările partenere spre a găsi o rezolvare a situaţiei problematice în care se află. Poveştile vor putea fi realizate de către copii folosind diferite tehnici de lucru: pictură, desen, colaj, iar concepţia literară va fi tradusă în limbile franceză şi engleză. Poveştile comune se vor realiza în cadru virtual prin intermediul unui soft educaţional perfectat de către partenerii francezi, iar produsul final al acestui proiect Comenius vor fi cărţile de poveşti imprimate la o editură.

În cadrul acestei întâlniri din Ţara Galilor am vizitat şcoala gazdă, Stepaside Community Primary School Kilgetty, unde am fost întâmpinaţi cu un emoţionant program artistic în limba engleză şi galeză. Impresionantă pentru toţi participanţii a fost descoperirea sistemului de învăţământ galez, mai ales prin numarul mare de personal didactic pentru o clasă, dar şi dotarea materială a şcolilor.

Întâlnirea cu scriitoarea Jakie Morris, în cadrul unei activităţii comune cu copiii, a fost o ocazie deosebită. Am fost primiţi în cadru festiv la County Hall, Haverfordwest de către excelenţa sa, Arwyn Williams, vicepreşedinte a Pembrokeshire County Council. Am viziat obiective turistice minunate: castelul Pembroke din secolul al XV-lea, locul de naştere a lui Henry Tudor, mai târziu Henric al VII-lea al Angliei, St Govan’s Chapel cu priveliştea sa extraordinară, insula Caldey, renumită pentru Abaţia anglicană încă de la începutul secolului XX, dar şi Folly Farm din apropiere de Tenby. Acest proiect a fost realizat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conţinutul acestei comunicări reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorului.

Coordonator proiect: prof. Crina Clapou

2153 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro