Aprobarea concesionării prin licitație publică a punctului termic de pe Aleea Ineu, în vederea amenajării unui punct liturgic a stârnit numeroase discuții și dispute în Consiliul Local, care s-a reunit în ședință în această după-amiază. Ce îi nemulțumește pe aleși:
În curând punctul termic situat pe Aleea Ineu în municipiul Bistrița, dar și terenul aferent acestuia în suprafață de 456 de metri pătrați vor intra în licitație, până acum trei biserici respectiv Biserica Ortodoxă, Biserica Greco-Catolică și Biserica Baptistă anunțându-și intenția de a concesiona punctul termic cu pricina și a-l transforma într-un punct liturgic.
Consilierii municipali și secretarul municipiului au dezbătut astăzi zeci de minute problema punctului termic de pe Aleea Ineu, neștiindu-se clar dacă Consiliu Local poate sau nu să impună concesionarului și destinația pe care să o aibă construcția după ce va fi reabilitată și reamenajată.
În cele din urmă, după numeroase discuții și dispute, consilierii au aprobat proiectul de hotărâre, mingea fiind acum în terenul prefectului care va analiza dacă consilierii au respectat sau nu legislația în ceea ce privește concesionarea acestui punct termic și impunerea destinației pe care să o aibă.
Cert este că, conform certificatului de urbanism emis în 16.12. 2016 imobilul este situat într-o zonă de locuințe colective, cu regim de construire discontinuă și înălțimea de P+4 cu accente de P + 5 - 6.
În raportul proiectului de hotărâre angajații municipalității menționează că în vederea concesionării punctului termic există o solicitare din partea Bisericii Baptiste Emanuel din Bistrița încă din toamna anului trecut.
În ședința de astăzi primarul Ovidiu Crețu a anunțat că există și alte solicitări venite și din partea Bisericii Ortodoxe și din partea Bisericii Greco-Catolice și are semnale că ar mai exista și alte biserici interesate de concesionarea acestui punct liturgic.
Pentru acest punct termic redevenţa de pornire la licitaţie este de 4.157 lei/an, cu pas de supralicitare în sumă de 100 lei/an, iar câștigătorul va putea folosi punctul termic pe o durată de 20 ani, cu drept de prelungire prin acordul părţilor. Biserica care va câștiga licitația are doi ani la dispoziție să se pună de treabă și să reabiliteze imobilul aflat într-o stare avansată de degradare.