Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  47 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Trasee turistice şi muzeu local pentru promovarea turismului la Feldru!

02/04/2014 13:32:41 Iulia STUPINEAN  
Trasee turistice, locuri de popas, muzeu local, panouri informative, indicatoare turistice! Toate acestea se vor amenaja la Feldru prin intermediul unui proiect cu finanţare europeană de peste 100.000 de euro, menit să dezvolte turismul în zonă.

Comuna Feldru se va dezvolta vizibil în următorii ani ca urmare a proiectelor demarate de administraţia locală de aici, proiecte aflate în diferite stadii de implementare, repartizate în funcţie de finanţare: din bani de la bugetul local şi din fonduri europene nerambursabile. În prezent, în curs de execuţie pe bani europeni se află extinderea reţelei de canalizare la nivel de comună şi reabilitarea drumurilor forestiere. Alte proiecte depuse care au obţinut deja finanţarea vizează: amenjarea unui mini-teren de sport cu gazon sintetic la Nepos, extinderea reţelei de canalizare şi alimentare cu apă în localitatea Feldru şi reabilitarea Casei de Nunţi din comună.

În aşteptare pentru aprobarea finanţării se află proiectul ce prevede realizarea reţelei de canalizare şi extinderea alimentării cu apă la Nepos şi cel de promovare a comunei Feldru prin realizarea de trasee turistice. Potrivit primarului Grigore Ţiolan, în cazul acestui ultim obiectiv, recent s-a făcut o vizită în teren şi s-a stabilit că investiţia are toate şansele să primească banii necesari implementării. Este vorba de 110.000 de euro, finanţare 100% europeană, prin intermediul Grupului de Acţiune Locală (GAL) Ţara Năsăudului, Măsura 313 pe PNDR.

"Lucrările la acest proiect vor debuta cel mai probabil anul acesta, în funcţie de procedurile necesare. Este un obiectiv de mare importanţă pentru Feldru, mai ales că avem cu ce să ne mîndrim şi ce să arătăm turiştilor care ajung pe meleagurile noastre. Şi este totodată un pilon important în dezvoltarea turismului în zonă”, a declarat pentru Bistriteanul.ro, primarul comunei Feldru, Grigore Ţiolan.

În baza acestui proiect, la Feldru vor fi înfiinţate 5 trasee turistice, se vor amenaja 20 de locuri de popas cu mese şi bănci acoperite, se vor instala 20 de panouri informative şi 58 de indicatoare turistice, se va amenaja un mic muzeu local de promovare, se vor realiza 200 de hărţi şi 200 de broşuri cu prezeantarea celor mai importante obiective din comună: muzee, biserici, apa sărată de pe Valea Carelor dar şi apa sulfuroasă de pe Valea lui Dan.

 

Foto: Arhivă

6329 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2022 Bistrițeanul.ro