Trasee turistice, locuri de popas, muzeu local, panouri informative, indicatoare turistice! Toate acestea se vor amenaja la Feldru prin intermediul unui proiect cu finanţare europeană de peste 100.000 de euro, menit să dezvolte turismul în zonă.
Comuna Feldru se va dezvolta vizibil în următorii ani ca urmare a proiectelor demarate de administraţia locală de aici, proiecte aflate în diferite stadii de implementare, repartizate în funcţie de finanţare: din bani de la bugetul local şi din fonduri europene nerambursabile. În prezent, în curs de execuţie pe bani europeni se află extinderea reţelei de canalizare la nivel de comună şi reabilitarea drumurilor forestiere. Alte proiecte depuse care au obţinut deja finanţarea vizează: amenjarea unui mini-teren de sport cu gazon sintetic la Nepos, extinderea reţelei de canalizare şi alimentare cu apă în localitatea Feldru şi reabilitarea Casei de Nunţi din comună.
În aşteptare pentru aprobarea finanţării se află proiectul ce prevede realizarea reţelei de canalizare şi extinderea alimentării cu apă la Nepos şi cel de promovare a comunei Feldru prin realizarea de trasee turistice. Potrivit primarului Grigore Ţiolan, în cazul acestui ultim obiectiv, recent s-a făcut o vizită în teren şi s-a stabilit că investiţia are toate şansele să primească banii necesari implementării. Este vorba de 110.000 de euro, finanţare 100% europeană, prin intermediul Grupului de Acţiune Locală (GAL) Ţara Năsăudului, Măsura 313 pe PNDR.
"Lucrările la acest proiect vor debuta cel mai probabil anul acesta, în funcţie de procedurile necesare. Este un obiectiv de mare importanţă pentru Feldru, mai ales că avem cu ce să ne mîndrim şi ce să arătăm turiştilor care ajung pe meleagurile noastre. Şi este totodată un pilon important în dezvoltarea turismului în zonă”, a declarat pentru Bistriteanul.ro, primarul comunei Feldru, Grigore Ţiolan.
În baza acestui proiect, la Feldru vor fi înfiinţate 5 trasee turistice, se vor amenaja 20 de locuri de popas cu mese şi bănci acoperite, se vor instala 20 de panouri informative şi 58 de indicatoare turistice, se va amenaja un mic muzeu local de promovare, se vor realiza 200 de hărţi şi 200 de broşuri cu prezeantarea celor mai importante obiective din comună: muzee, biserici, apa sărată de pe Valea Carelor dar şi apa sulfuroasă de pe Valea lui Dan.
Foto: Arhivă