Regenerarea urbană a centrului istoric se face cu viteza melcului, în ciuda sumei imense alocate acestui proiect, sumă ce depășește 10 milioane de euro. Dacă pietonii s-au obișnuit deja cu capcanele de pe unele pasaje ce par aproape părăsite la jumătatea lucrărilor, șoferii nu sunt la fel de răbdători.
De pildă, între străzile Nicolae Titulescu și Mihail Kogălniceanu, în dreptul azilului de bătrâni, se lucrează la pasajul XI și la carosabilul din dreptul bisericii.
De câteva săptămâni, se circulă doar pe o singură bandă, în condiții dificile, de maximă aglomerație în orele de vârf. Deși această variantă este singura cale de acces auto înspre Casa de Cultură și Piața Mică, nimeni nu pare interesat să grăbească lucrările.
În această dimineață, traficul era întins până la intersecția cu strada Titulescu, iar nervii șoferilor grăbiți să ajungă la serviciu s-au destins doar cu claxoane și înjurături adresate celor doi muncitori rătăciți prin zonă.
Cinci firme din județele Cluj, Sălaj și Iași au promis că vor încheia în 2015 lucrările de reabilitare a pasajelor și a Pieței Mici, dar se mișcă încet și dau senzația că pierd vremea.