"Toti pentru unu si unu pentru toti" nu suna atat de altruist pe cat ar trebui cand vine vorba de amenzi si masini ridicate... Cu toate acestea, este cruda realitate.
V-ati intrebat vreodata la ce se refera proverbul nostru “TOTI pentru UNU si UNU pentru TOTI”? Sa va explic atunci cum il inteleg anumite persoane: TOTI pun ochii pe UNU pe care-l sacrifica in timp ce ceilalti fac ce vor.
Unii soferi au “norocul” sa fie alesi de catre “panditori” pentru a li se transporta masina la inaltime. Aceasta “plimbare la inaltime a autovehiculelor” nu ar fi o problema atat de mare daca plata pentru a-ti lua inapoi obiectul expozitiei ar fi mai putin usturatoare sau nu ar goli de tot buzunarul “norocosilor”.
Nu zic ca aplicarea legii nu e buna, dar sa se aplice tuturor. Nu e loterie, nici jocul copiilor de “ala-bala-portocala”, nu se trage la sort si nici nu se alege o culoare sau o marca de autovehicul castigatoare pentru saptamana x.
In timp ce “panditorii” si “scena miscatoare” se ocupa de “castigator”, ceilalti participanti isi fac de cap. Unul nu lasa loc pietonilor care trebuie sa ocoleasca “pretioasa caleasca”, altii nu lasa la vedere trecerea de pietoni, altul opreste unde vrea pentru ca oricum, s-a ales “castigatorul zilei”.
TOTI il ataca pe UNU si UNU este pedepsit pentru TOTI.
Asa ca am o propunere: ori desfiintam proverbul ori il explicam astfel incat sa-l inteleaga TOTI