Preparate de îţi lasă gura apă, făcute după reţete speciale şi cu condimente alese, stropite cu puţină ţuică sau vin! Aşa s-au prezentat concurenţii care s-au întercut la concursul de gătit "Vânătoare la ceaun", eveniment care a avut loc astăzi la Figa.
Cea de-a IV-a ediţie a evenimentului a adunat vânători pricepuţi într-ale bucătăriei care au vrut să impresioneze juriul prin măestria şi experienţa pe care o au la atunci când vine vorba de gătit vânatul.
Carne de mistreţ, căprior sau urs au fost delicatesele folosite de bucătarii care şi-au dat toată silinţa pentru a pregăti cele mai delicioase tocăniţe, fripturi, cârnăciori, pastrame, frigărui şi chiar mici.
Condimente secrete, un pic de ţuică sau vin, pâinea de casă şi murăturile, au făcut ca mesele pregătite de concurenţi să impresioneze juriul şi să atragă pofticioşii.
Fiecare echipă s-a lăudat cu bunătăţile pregătite şi toţi au garantat că au făcut cea mai delicioasă mâncare. Juriul a gustat din fiecare preparat şi la final a ales câştigătorii.
Premiul pentru "Ăl mai ăl" a fost câştigat de echipa Bistriţa Multicultural. "Polonicul cel mai vânătoresc" a fost câştigat în acest an de echipa Făgeţel Mortonga 2, iar premiul "Polonicul cel mai gustos" a fost câştigat de echipa Grupa Sânpetru din judeţul Mureş.
Marele premiu, "Polonicul cel mai cel" a fost câştigat de echipa Măgura Nistru. Câştigătorii au primit câte o cupă şi o diplomă, însă organizatorii nu i-au uitat nici pe ceilalţi înscrişi în concurs pentru care au pregătit diplome şi cupe.
Cei care au mers aastăzi la Băile Figa au putut lua parte şi la concursul de provocare a taurului de cerb în perioada boncănitului. Câştigător a fost desemnat vânătorul Octavian Cobzalău.
Bucătarii au împărţit bunătăţile gătite turiştilor pofticioşi care au lăudat preparatele şi au fost extrem de încântaţi de ceea ce au mâncat.