Parcă în ton cu ploile ultimelor zile, din Galeria Arcade 24 bistriţenilor le surâde amar şi central – un impresionant portret al lui Bacovia, dar şi altele aparţinând psihedelicului Marilyn Manson sau Naşcu! Ca să nu mai vorbim de răscolitoarele şi frecenticele tuşe mov ale lui Paul Târziu... Domnişoare cochete şi-au făcut poze lângă tablouri!
Galeria Arcade 24 s-a umplut de tineri, elevi, profesori, prieteni, admiratori şi admiratoare ale tinerilor artişti bistriţeni Paul Târziu şi Radu Hangan care au inaugurat, marţi seara, o spectaculoasă expoziţie de pictură.
Curatorul acesteia, criticul Oliv Mircea, a şi remarcat de altfel, discursul ironic şi autoironic al artiştilor care se înfăţişează publicului două universuri artistice profund personale, în aparenţă diametral opuse dar în realitate convergente... Doi artişti născuţi şi formaţi la Bistriţa – Paul Târziu şi Radu Hangan – au demonstrat că încă înainte de a împlini 40 de ani, au devenit nume importante ale artei româneşti contemporane.
„Alex Lupşe a expus zilele trecute la Căminul Artei, în Bucureşti, George Mircea a expus recent tot aici, în Galeria Arcade 24, acum în acelaşi spaţiu expun Paul Târziu şi Radu Hangan – se poate vorbi deja de o nouă generaţie care se impune, cu un univers personal, cu problemele şi atitudinea specifice generaţiei lor...” a afirmat criticul de artă Oliv Mircea, adăugând că va face eforturi speciale pentru ca această expoziţie să ajungă şi să fie admirată şi de alte comunităţi din ţară.
„Există o generaţie pregătită deja să ocupe prim-planul vieţii artistice la cel mai înalt nivel în Bistriţa... Tirania generaţiei 80 se destramă...! Deja vine din urmă o generaţie nouă, cu subiectele, zbaterile, prepcupările şi exprimările sale artistice...” a mai remarcat curatorul expoziţiei care a şi subliniat că este fericit pentru că a avut încredere în cei doi tineri artişti – laureaţi, de altfel, ai Premiilor Municipiului Bistriţa, pentru care visează – de ce nu? – din partea autorităţilor locale măcar câteva călătorii de documentare în Paris, Londra sau Roma...
Artiştii şi-au intitulat expoziţia utilizând un termen din Photoshop – „Ctrl-Z” – reprezentând, după cum ei înşişi au explicat pentru Bistriţeanul.ro, comanda „undo” a programului şi sugerând, poate, tocmai şansa de a reface cu mai multă prospeţime şi îndrăzneală acelaşi drum parcurs de alţii acum treizeci de ani...