Lucrările de modernizare la terenul de la Liviu Rebreanu, lucrări care au revoltat un oraș întreg după ce s-a decis ca terenul să fie unul sintetic, au intrat în linie dreaptă. La presiunea străzii, municipalitatea a acceptat ca terenul să rămână cu gazon natural. AFLĂ cine îl va putea folosi:
În două săptămâni, terenul de la Liviu Rebreanu, vechiul teren de fotbal al Colegiului Național, va fi modernizat și dat în folosință.
În acest an, Primăria Bistrița a alocat pentru modernizarea terenului și a bazei de la Liviu Rebreanu, o sumă de aproximativ 380.000 de lei pentru lucrările de reabilitare ale terenului de sport.
Inițial, autoritățile și conducerea școlii au vrut să amenajeze aici două terenuri de sport sintetice, pe lângă pista de alergare existentă. Bistrițenii s-au declarat revoltați de această decizie, au protestat, au strâns semnături și în cele din urmă autoritățile au decis să mențină baza sportiva naturală.
Directorul Colegiul Național Liviu Rebreanu, Constantin Rus, spune că gazonul va fi unul modern, cu aspersoarele îngropate și că cel mai probabil, în următoarele două săptămâni va fi dat în folosință.
Deocamdată nu s-a putut lucra și la gazon deoarece firmele care s-au ocupat de construcția campusului au „turat” motoarele pentru a finaliza lucrările până când elevii se întorc la școală.
Momentan nici conducerea CNLR și nici primarul municipiului, Ovidiu Crețu, nu știu cum se va face accesul bistrițenilor la baza nou reabilitată, dar se caută soluții.
„Nu cred că pot să vă dau un răspuns foarte tranșant în această clipă deoarece este proprietatea primăriei pe deoparte, lucru care implică și comunitatea, dar în aceeași măsură este sub administrarea Colegiul Național Liviu Rebreanu, pe un teren privat al Bisericii Evanghelice”, a spus directorul CNLR, Constantin Rus, întrebat de jurnaliști cum se va face acesul bistrițenilor la noul teren de sport.
„Vom stabili împreună cu Primăria și Consiliul Local cum se va putea utiliza baza sportivă pentru cetățenii municipiului Bistrița, discret și cu mare atenție pentru a putea fi păstrată așa cum se cuvine. Eu sunt convins că dacă cetățenii ne vor înțelege, că poți intra aici în baza unei legitimații, în funcție de zona pe care o solicită - sală de sport iarna sau pista de alergare și vor respecta toate condițiile, să nu îi deranjeze pe ceilalți care vin... Eu cred că se poate găsi o soluție să se deruleze această activitate. Cu precădere vor avea prioritate elevii din municipiul Bistrița pentru orele de educație fizică, în timpul programului. Cu siguranță vom avea cereri de la Liceul cu Program Sportiv care nu au o mulțime de astfel de elemente sportive, unde să-și desfășoare activitățile de performanță, însă cu Primăria vom găsi o soluție pentru ca majoritatea cetățenilor din municipiul Bistrița să beneficieze de baza sportivă”, a mai spus directorul CNLR.
„Spațiile de aici sunt în primul rând pentru elevii de la Colegiul Național Liviu Rebreanu. Dar și alți elevi, de la alte școli din Bistrița, pe baza înțelegerilor care vor fi cu conducerea școlii vor putea să folosească această bază. Conducerea școlii va analiza modalitatea prin care în perioadele în care baza nu este folosită de către elevi să fie folosită și de către alți cetățeni ai municipiului Bistrița. Conducerea școlii va trebui să analizeze modul de acces ca să fie în strânsă corelare cu respectarea prevederilor din contractele de finanțare pe care noi le-am avut”, a spus și primarul Ovidiu Crețu.