Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  18 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



TELCIU: Înscrieri la Şcoala de Vară, până în 1 august! Program extraordinar şi întâlniri de excepţie

24/07/2016 10:26:56 Ioana BRADEA  
Prima ediţie a Şcolii de vară (organizată în cadrul Conferinţelor de Vară din Telciu) vine cu adevărate provocări pentru participanţi: 10 cursuri timp de 4 zile, în română și engleză, susținute de profesori universitari din România și străinătate, spectacole de teatru şi proiecţii extraordinare. Termen limită de înscriere - 1 august!

În ultimii patru ani comuna Telciu a găzduit Conferințele de vară de la Telciu, eveniment care anul acesta, prin cea de-a 5-a ediție, marchează trecerea la o altă etapă.

Începînd din acest an cele 2 zile de conferințe care vor avea loc la Biblioteca Județeană „George Coșbuc” (26 august) și în sala de ședințe a Primăriei Telciu (27 august), vor fi prefațate de prima ediție a Școlii de vară de la Telciu, care începe în 21 august.

Tema celor două evenimente surori este comună - „Ruralitate - Modernitate - (De)Colonialitate” - și reprezintă nu numai o alegere tematică în perfect consens cu locația aleasă, ci și abordarea unor problematici extrem de relevante pentru Europa Răsăriteană și nu numai.

Pe de altă parte, acest dublu eveniment reprezintă și inaugurarea recent înființatului „Centru pentru Studierea Modernității și a Lumii Rurale”, un centru de cercetare interdisciplinară independent, cu rezidență rurală și care reunește cercetători din România și străinătate preocupați de o largă paletă de subiecte și probleme subsecvente modernității și ruralității.

Şcoala de Vară din Telciu înseamnă 10 cursuri timp de 4 zile, în limbile română și engleză, susținute de universitari din România și străinătate: Madina Tlostanova (Suedia), Manuela Boatcă (Germania), Margaret Jade Sit Tsui (China), Vintilă Mihăilescu (România), Călin Goina (România), Ovidiu Țichindeleanu (România), Ion Matei Costinescu (România), Emanuel Copilaș (România) și David Schwartz (România).

Pentru că unul dintre obiectivele asumate de către echipa de organizare și instituțiile partenere este încercarea de implicare a comunității locale în cît mai multe activități, cursul „De la Stânga la Dreapta: Politica pe înțelesul tuturor”, susținut de profesorul Emanuel Copilaș de la Universitatea de Vest din Timișoara este adresat, în primul rând, localnicilor interesați de o scurtă introducere în ideologiile politice. Desigur, accesul la celelalte cursuri și la dezbaterile aferente este permis oricui este preocupat de tematicile vizate sau are minime curiozități în acest sens.

Pe de altă parte, sunt organizate o serie de activități extracurriculare prin care ne propunem să aducem la un loc cursanții înscriși la școala de vară și localnicii interesați (precum și cei din localitățile învecinate) și să creăm premisele unor discuții și dezbateri fructuoase.

O primă activitate, care reprezintă și inaugurarea acestui eveniment, este şi spectacolul de teatru „Sub Pămînt. Valea Jiului în tranziție” regizat de David Schwartz, care va avea loc în după amiaza zilei de 21 august. Această activitate va fi completată în zilele următoare de un curs despre rolul teatrului politic în context periferic, susținut de același regizor.

Trei din cele patru zile de cursuri se vor încheia prin proiecții de filme documentare și artistice realizate cu sprijinul lui Tudor Baciu, artizanul proiectului Cinemobilul. La Telciu vor putea fi urmărite filmele „Aferim” (2015, regia Radu Jude), „Aici, adică acolo…” (2012, regia Laura Căpățână Juller) și „Crulic – drumul spre dincolo” (2011, regia Anca Damian). (Trebuie menționat că organizatorii au obținut drepturile de proiectare gratuită a acestor filme, prin bunăvoința și înțelegerea regizorilor Radu Jude, Laura Căpățână Juller și Anca Damian, precum și a producătorilor Ada Solomon și Alexandru Solomon). La proiecţia filmului documentar „Aici, adică acolo…” va asista și regizoarea documentarului și va participa la o discuție cu publicul pe marginea filmului.

O altă activitate extracurriculară este lansarea cărții „Sectanții. Mică trilogie a marginalilor” de Vasile Ernu, urmată de o discuție a autorului cu publicul.

O altă activitate esențială a acestui proiect este atelierul de teatru coordonat de Claudiu Lorand Maxim și Leta Popescu de la asociația culturală Reciproca din Cluj. Atelierul este organizat în parteneriat cu Liceul Tehnologic Telciu și este adresat elevilor din localitate.

Seara zilei de joi va marca, printr-o cină festivă, încheierea primei ediții a Școlii de vară și debutul celei de-a V-a ediții a Conferințelor de vară de la Telciu. Programul conferinţelor poate fi consultat chiar AICI.

Înscrierile la Şcoala de Vară de la Telciu se pot face online, până pe 1 august, completând ACEST formular.

Cei dornici să participe la aceste evenimente se pot caza la pensiunile de pe raza localității sau pot să-și instaleze cortul în locațiile speciale care vor fi pregătite, pentru a avea acces la WC-uri și dușuri. Organizatorii recomandă să-i contactaţi din timp, dacă doriţi să participaţi, pentru a nu îngreuna muncile organizatorice. 

5204 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro