Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  147 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Tehnici primitive de construcție și de ardere a ceramicii - în Dosul Giorsului, la Sîngeorz-Băi

15/08/2016 15:19:48  
“Carpathian Downhill” se intitulează proiectul desfăşurat în aceste zile la Sîngeorz-Băi şi dedicat studenților de la arte vizuale și tinerilor artiști vizuali din câteva ţări străine. VEZI mai jos despre ce este vorba:

Obiectivul proiectului presupune realizarea unui experiment artistic în spaţiul LandArt şi organizarea unui Workshop cu tema „Tehnici primitive de construcție și ardere a ceramicii”.

Locul de desfăşurare al evenimentului care începe azi este ArtForest (Dosul Gârciului), în Sîngeorz-Băi, organizatorii preconizând să finalizeze proiectul în 29 august.

Partener este Muzeul de Artă Comparată Sîngeorz-Băi iar sponsori sunt Hochschule der Bildenden Künste Saar, AStA Coordonatorii workshopului sunt prof. Georg Winter, prof. Ernest Budeș, Maxim Dumitraș, Alexandru Mihai Budeș, Lisa Marie Schmitt şi Richard Engel iar participanţii sunt studenți și absolvenți ai Hochschule der Bildenden Künste Saar, clasa Profesorului Georg Winter.

Acestui grup central al proiectului i s-au alaturat și studenți/absolvenți din Germania (Berlin), România (Cluj-Napoca), Belgia, Polonia și Slovacia: Georg Winter (DE/HU), Ernest Budeș (RO), Lisa Marie Schmitt (DE), Susanne Schmitt (DE), Richard Engel (DE), Alexandru Mihai Budeș (RO), Jennifer Lubahn (DE), Jackob Buraczewski (DE), Hyeonsu Jung 정현수(KR), Kyounghwa Shon (KR), Timo Poeppel (DE), Garasi Zambrano Priego (ES), Gabriel Jeanjean (FR), Nicolae Romanițan (RO), Peter Malfliet (BE), Jozef Pilát (SK), Sara Piotrowska (PL), Artur Prymon (PL).

Clasa Profesorului Georg Winter din Hochschule der Bildenden Künste Saar (Universitatea de Arte Frumoase Saarbrücken) este constituită dintr- un grup variat de tineri artiști, cu naționalități diferite. Aceștia lucrează cu diverse materiale, în medii variate de exprimare artistică, având orientări tematice distincte. Atmosfera atelierelor clasei, localizate în vechea fabrică de oțel din mijlocul orașului industrial Völklingen, conturează tendințe preponderent conceptuale de acțiune în spații urbane. Subiectele studiate aici cu profesorul Georg Winter, sub titulatura „Anarchystic Art Activities”, sunt performance-ul, sculptura, arta publică și mai ales interacţiunile dintre acestea.

În ceea ce privește interesele de studiu ale clasei, grupul și-a exprimat dorința de a experimenta și în afara spațiului urban, considerând această schimbare de context ca fiind una imperativă; astfel, prin ieșirea din mediul urban spre spațiile rurale şi prin acceptarea provocării reprezentate de natură, apare şi necesitatea de a găsi soluţii originale, prin care studenţii să îmbine cunoștințele si abilităţile dobândite în prealabil, cu tehnici inovante de lucru.

Spațiul ArtForest, proiectul LandArt al Muzeului de Artă Comparată Sîngeorz-Băi, este locul ideal pentru realizarea unui demers de o asemenea anvergură; studenții se vor găsi în mijlocul naturii, vor conlucra, vor crea (în sensul specific LandArt) și vor trăi în spaţiul respectiv, răspunzînd provocărilor complexe provenite din această abordare.

În concordanță cu conceptul MACSB, un aspect important va fi observarea modului în care această experiență, nuanţată de un intens spirit local, poate influența caracteristicile produselor tinerilor artiști. Concomitent cu desfăşurarea proiectului LandArt a fost invitat şi artistul român Ernest Budeș pentru a organiza Workshopul „ Tehnici primitive de construcție și de ardere a ceramicii”.

Acest atelier propune grupului de lucru să-și diversifice cunoștințele printr-o incursiune dincolo de domeniul ceramicii. În cadrul cursurilor universitare, studenţilor li s-a oferit perspectiva de a gândi dezvoltarea obiectului artistic îndeosebi printr-o prismă conceptuală; însa abordarea propusă de acest atelier contrastează cu metoda de predare clasică, fiind o abordare ancorată în material, în concret, acordând o atenţie deosebită formei și oferind participanţilor oportunitatea alternativă de a practica un meşteşug specific.

Prin identificarea unor noi zone de desfăşurare a unor activităţi de inovaţie educativă şi prin evadarea din mediul controlat al Universității de Artă, se aduce o contribuţie consistentă la valorizarea unor noi surse de inspirație și la dezvoltarea rețelei artistice din întreaga lume. Punct nodal al proiectului, MACSB este un centru artistic dinamic care desfăşoară în permanenţă proiecte relevante şi unde, mai ales în timpul verii, spaţiul muzeului este generos populat de artiști care vin și pleacă necontenit. Toate aceste lucruri sunt atuuri incontestabile aduse proiectului “Carpatic Downhill” în ansamblul său, proiect care, atât prin facilitarea schimburilor multiculturale, precum și prin susţinerea cooperării artistice, devine un factor calitativ semnificativ în devenirea unor noi generaţii de creatori.

vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro