Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  83 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Tânăr artist, execut portrete pentru bani! Azi, în Bistriţa, pe terasa Old House, după orele 14 trecute fix...

28/08/2016 10:09:26 Ioana BRADEA  
Ideea a pornit de la o simplă constatare: peste tot în lume, acolo unde sunt obiective turistice, zone de relaxare sau promenade - există și artiști stradali dispuși să danseze, să cânte sau să facă portrete pentru a câștiga o sumă modică de bani. Acești „artiști” fac parte dintr-o categorie retrogradă neacceptată de „lumea artei”...

Bistriţenii sunt invitaţi azi, pe terasa Old House din Bistriţa, între orele 14.00 – 21.00, să asiste la un inedit performance susţinut de tânărul artist bistriţean Eugen Alupopanu. Proiectul Statuia vie a tânărului artist ca meșteșugar făcând portrete pentru bani îşi propune drept scop să atragă atenția asupra problemelor pe care artistul tânăr le întâmpină în drumul lui spre recunoaștere.

Ideea proiectului a pornit de la o simplă constatare: peste tot în lume, acolo unde sunt obiective turistice, zone de relaxare, promenade, există și artiști stradali dispuși să danseze, să cânte sau să facă portrete pentru a câștiga o sumă modică de bani.

Acești „artiști” fac parte dintr-o categorie retrogradă, neacceptată de „lumea artei”, fiind totodată consideraţi în locul cel mai de jos unde un artist se poate situa. Arta pe stradă nu este pentru „profesioniști”, ci este pentru amatori, pentru trecători ocazionali. 

Lumea artei lasă tinerii artiști într-o sită, să se cearnă, să se șlefuiască și apoi ei culeg doar bucățile aflate „pe trend”, bucățile norocoase, bucățile din care se pot stoarce bani.

A face portrete pe bani presupune în primul rând ca artistul să ajungă la o oarecare manualitate care să-i permită executarea unui portret. Din punct de vedere artistic, studiul portretului nu este deloc neglijat în instituțiile artistice de învățământ, însă odată scos în stradă acesta este văzut ca o „prostituare” a artistului - îşi motivează Eugen Alupopanu demersul de azi şi adăugă că "diferența este una simbolică, în cadrul instituției este considerat un studiu necesar, pe când în spațiul public este considerat o formă de divertisment „pe bani”. Piața se deschide greu pentru tineri, colecționarii investind cu precădere în ceva deja stabilizat sau în arta matură a unor artiști deja consacrați. Cum și din ce poate să trăiască tânărul artist?"

Puteţi afla doar venind azi, pe terasa Old House – fie ca să priviţi, fie să povestiţi despre artă, pe viu, fie să vă transformaţi în model pur şi simplu, sau să cunoaşteţi în sfârşit un meșteșugar care stă în stradă pentru o zi și face portrete fără să-i pese de condiționări și prejudecăți, făcând totul în cadrul unui ritual, în numele unei categorii defavorizate.

5658 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro