Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  58 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Sute de elevi merg în tabără la Sângeorz-Băi

08/08/2012 16:10:22  
Peste 700 de elevi şi însoţitor din întreaga ţară îşi petrec vacanţa în singura tabără de stat din Bistriţa-Năsăud – cea de la Sângeorz-Băi. Direcţia de Tineret a investit anul acesta peste 50.000 de lei pentru modernizarea acesteia aşa că toate locurile au fost deja contractate.

Tabăra pentru tineret de la Sângeorz-Băi dispune de 121 de locuri de cazare pentru elevi şi îndrumători, o sală-club, şi o sală de mese. Recent, au fost montate două panouri de baschet, şi au fost aduse o staţie de muzică şi două calculatoare. Până la începerea sezonului estival au fost realizate reparaţii în valoare de 28.598 lei şi modernizat întreg blocul alimentar, valoarea investiţiei depăşind 28.165 lei.

Centrul din Sângeorz nu duce lipsă de cereri pentru cazare. Astfel că în perioada 3 iulie – 3 septembrie, au fost vândute 738 de locuri în tabără, la Sângeorz-Băi urmând să ajungă tineri din judeţele Argeş, Dâmboviţa, Dolj, Teleorman, Bucureşti, Constanţa, Galaţi, Vrancea, Buzău şi Ialomiţa.

Pentru un sejur de şase zile tinerii vor plăti 426 lei/serie/ persoană în preţ fiind inclusă atât cazarea cât şi masa.

Din 6 tabere de stat, mai avem una singură!

Situaţie din ce în ce mai grea pentru Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport Bistriţa-Năsăud, care  mai are doar o singură tabără şcolară in funcţiune în acest moment, cea de la Săngeorz-Băi. Toate celelalte cinci tabere au fost inchise din lipsă de fonduri, nu au aviz de funcţionare şi se află în stare de degradare.

În acest moment, Direcţia pentru Tineret şi Sport administrează cele 5 centre de agrement de la Valea Blaznei, Valea Mare, Fiad, Telciu şi Colibiţa. Unele dintre acestea nu au mai fost incluse în circuit din anul 2005, datorită lipsei condiţiilor optime de cazare şi masă oferite copiilor, fapt care nu a permis organizarea sejururilor in condiţii de siguranţă; altele nu funcţionează de o perioada mai lungă de timp.

În stadiul in care sunt ele astăzi, nu pot primi avizele necesare funcţionării lor, iar pentru reactivarea acestor centre de agrement ar fi necesare fonduri de bani imense pentru reabilitare, igienizare si modernizare, fonduri de care DJTS nu dispune la ora actuală.

Singura veste bună vine de la Centrul de Agrement Sângeorz-Băi, unde la începutul anului au fost realizate reparaţii în valoare de 28.598 lei şi au fost cumpărate obiecte de inventar necesare blocului alimentar, cu un cost de 28.165 lei. Aici au fost zugrăvite camerele, s-a făcut revizia instalaţiilor electrice şi sanitare, iar unde a fost cazul, s-a reparat mobilierul. Toate autorizaţiile de funcţionare au fost obţinute, şi s-au încheiat contractele de muncă ale personalului.

Tabăra pentru tineret de la Sângeorz-Băi dispune de 120 de locuri de cazare pentru sportivi si îndrumători, o sală-club, şi o sală de mese. Recent, au fost montate două panouri de baschet, şi au fost aduse o staţie de muzică şi două calculatoare. Pentru cazare şi masă, costurile ajung la aproximativ 70 de lei de persoană pe zi. La fiecare 10 copii, un însoţitor are sejurul gratuit.

Centrul din Sângeorz nu duce lipsă de cereri pentru cazare, ca dovadă, pe lângă taberele şcolare organizate de Direcţia Judeţeană pentru Tineret si Sport Bistriţa, din perioada 03 iulie – 03 septembrie, acesta are până la data actuală încă 738 de locuri contractate din care 616 plătitori, 61 însoţitori şi 61 de copii ai însoţitorilor, care dispun de gratuitaţi, din judeţele: Argeş, Dâmboviţa, Dolj, Teleorman, Bucureşti, Constanţa, Galaţi, Vrancea, Buzău şi Ialomiţa.

Paul BUCUR
 

9509 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro