Zi plină pentru mai bine de 200 de elevi, de la mai multe școli din Bistrița, care au venit astăzi în clădirea Palatului Administrativ pentru a vedea cum funcționează Consiliul Județean. Micuții au trecut și prin biroul președintele CJ, dar și pe la numeroase servicii ale instituției, la final având parte de o adevărată ședință.
Locul consilierilor județeni a fost luat astăzi de sute de elevi care au răspuns invitației lansată de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, care pe 11 aprilie împlinește 23 de ani de la înființare, și care astăzi și-a deschis porțile, pentru prima dată în istoria instituției.
Președintele Consiliul Județean, Radu Moldovan, a stârnit curiozitatea a zeci de copii, care l-au întrebat pe acesta extrem de multe lucruri, nu o dată punându-l în dificultate.
Radu Moldovan le-a explicat micuților că Consiliul Județean coordonează activitatea mai multor instituții și că după compania Leon este cel mai mare angajator din Bistrița-Năsăud, având peste 4000 de angajați, distribuiți în numeroase instituții publice.
Elevii au fost curioși să afle cum a ajuns în această funcție, cum s-a simțit după ce a aflat că a câștigat alegerile, ce l-a determinat să intre în politică, cât e de grea activitatea la Consiliul Județean, dacă e mai ușor să fie tată sau președinte, dar și dacă va mai candida sau nu pentru această funcție. Copiii au fost interesați să afle în ce ar vrea Radu Moldovan să investească o sumă mare care ar putea proveni din fonduri europene, și ce ar ce soluție ar exista pentru animăluțe abandonate pe străzi.
Întrebările copiilor nu au fost întotdeauna foarte ușoare, în fața lor Radu Moldovan a recunoscut că i-ar plăcea să mai rămână încă un mandat la conducerea Consiliului Județean însă azi a spus micuților că decizia nu este încă luată, în toamnă urmând să aibă o discuție cat se poate de serioasă cu familia și împreună vor hotărî dacă va mai candida sau nu pentru un nou mandat. „Familia este foarte importantă. Ea m-a susținut întodeauna de aceea deciziile le-am luat împreună. Înainte de fiecare candidatură am stat cu chirie și am analizat ce trebuie făcut. Împreună am decis dacă merg mai departe sau nu” le-a spus micuților președintele Consiliul Județean. Copiii au fost curioși să afle și cum își împarte „cel mai mare om din județ” timpul între familie instituție și respectă sărbătorile importante din an după ce au afat că președintele Cj lucrează 12 -1 4 ore pe zi șapte zile din șapte.
"Am să vă spun programul pentru Paște: mâine voi lucra până la amiază, apoi merg cu fiica mea care este studentă, la cumpărături pentru Paște. Sâmbătă voi participa la Marșul Învierii iar apoi voi participa la slujba de Înviere la biserica de care aparțin. Duminică îmi voi petrece ziua la Telciu, alături de părinții soției mele și de familie. Luni voi fi la biserica de la Coroana unde Înalt Preasfințitul Andrei Andreicuț va susține o slujbă a doua zi de Paște, iar după-amiază merg la un botez. Marți este o zi plină se deschide Centrul de Informare Turistică de la Romuli va trebui să merg acolo și să particip și la alte evenimente care sunt organizate în această zi” le-a spus președintele Consiliul Județean micuților, oferindu-le o serie de detalii despre programul său extrem de prin care îl împiedică de multe ori să-și petreacă timp cu familia.