Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  43 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015SURPRIZĂ: Și Spitalul Județean de Urgență Bistriţa cumpăra de la Hexi Pharma!

09/05/2016 17:16:53 Ana ȘTEFĂNEL  
Deși pe lista județelor care cumpărau produse Hexi Pharma nu figurau spitalele din Bistrița-Năsăud, situația nu stă chiar așa. Spitalul Județean de Urgență Bistrița folosește o parte din produsele pentru dezinfecție marca Hexi Pharma. VEZI ce produse și la ce sunt folosite:

Bistrița-Năsăud părea să fie ocolit de scandalul dezinfectanților diluați vânduți de Hexi Pharma. Alături de Giurgiu, județul nostru era pe lista scurtă a spitalelor din țară care NU aveau contractate astfel de produse, într-o hartă întocmită de jurnalistul Cătălin Tolontan. Ancheta demarată de Tolontan a scos la iveală faptul că firma vindea spitalelor dezinfectanți cu o concentrație și de zece ori mai mică decât cea prevăzută pe etichete, iar astfel s-a pus în pericol viața a milioane de bolnavi care ajungeau în spitalele din țară într-un an. Imensul scandalul iscat la nivel naţional a dus astazi chiar şi la demisia ministrului Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu.

Harta le-a picat chiar bine autorităților locale, inclusiv conducerii Spitalului Județean, care chiar se mândrea că în spitalul din Bistrița nu se folosesc dezinfectanții incriminați. Ba mai mult, se lăudau cu un excelent  medic epidemiolog care ar avea grijă ca pacienții să fie în totală siguranță. Statistica Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud, instituția care monitorizează infecțiile intraspitalicești, pare să-i susțină. În 2015, dintre miile de bolnavi care au ajuns în spital numai cinci au luat o infecție intraspitalicească. În concluzie, Bistrița umilește orice spital de renume din Europa, care raportează mult mai multe cazuri de infecții nosocomiale. Cu siguranță realitatea este cu totul alta, dar statistica ne contrazice. Dacă nu se raportează, nici nu există – logică simplă.  

Reporterii Bistrițeanul.ro au aflat că tocmai la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa, pe lista cu dezinfectanţii folosiţi în cadrul spitalului, sunt două produse din lista celor controversate.

Producătorii de dezinfectanţi care sunt implicaţi în ancheta referitoare la infecţiile intraspitaliceşti (nosocomiale) sunt: Hexi Pharma, Signum, Hexi Med, Health Services, Unilab, Universitar Farma şi Medical Cleaning.

Bistrițeanul.ro a cerut directorului administrativ al Spitalului Județean din Bistrița, Gabriel Lazany, lista produselor care sunt folosite pentru dezinfecție în spital. Și, surpriză! În listă figurează doi dezinfectanți fix de la controversata Hexi Pharma: Hexio Spray şi Hexio Sept AF. Potrivit lui Gabriel Lazany, Hexio Spray şi Hexio Sept AF sunt substanţe utilizate pentru „dezinfectarea suprafeţelor în zone non-critice”.

Situația rămâne încă fericită cât timp alte spitale din România au folosit dezinfectanții diluați chiar şi în sălile de operaţie, ceea ce a dus la infecţii nosocomiale grave şi la decese numeroase, iar la Bistriţa produsele de la Hexi Pharma au fost folosite strict pentru zonele non-critice.

În unităţile sanitare, pardoselile sunt suprafeţele cele mai solicitate din punct de vedere al curăţeniei. Pardoselile se împart în trei categorii: critice, semicritice şi non-critice. Pentru dezinfecţia zonelor non-critice administraţia spitalului din Bistriţa a apelat la serviciile companiei Hexi Pharma. Asta nu înseamnă că pacienţii sunt feriţi în totalitate de bacterii. Chiar şi aceste suprafeţe pot deveni surse de boli şi epidemii.

Gabriel Lazany a declarat pentru Bistriţeanul.ro că spitalul din Bistriţa a sistat orice achiziţie de la Hexi Pharma imediat după ce s-a aflat despre aceste probleme şi a dat asigurări că nu se va mai comanda niciun produs de la această companie până când problema va fi soluţionată. Tot de la directorul administrativ al spitalului am aflat că în acest moment, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa, nu mai există stocuri cu dezinfectanţi produşi de Hexi Pharma.

Citește și MIRIFIC: Spitalele din Bistriţa-Năsăud, curate ca lacrima! Ar umili orice spital european

6452 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro