Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  36 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015STOP obezităţii! Astăzi sărbătorim Ziua Europeană Împotriva Obezităţii

17/05/2014 10:22:38  
Direcţia de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud, celebrează în data de 17 mai 2014 Ziua Europeană împotriva Obezităţii (ZEIO) şi organizează în perioada 17 mai - 27 mai 2014 campania de informare şi educare dedicată acestei zile.

Ziua Europeană Împotriva Obezităţii (ZEIO) este o zi şi o campanie dedicată conştientizării acestei afecţiuni, care are loc în întreaga Europă în fiecare an, în a treia sâmbătă a lunii mai. Această zi reuneşte comunităţile medicale şi politice cu publicul în evenimente ce au loc în întreaga Europă.

Supragreutatea şi obezitatea reprezintă al cincilea risc de decese la nivel global. Din iunie 2013 Asociația Medicală Americană a recunoscut obezitatea ca boală. Conform OMS, prevalenţa obezităţii s-a dublat începând cu anul 1980 până în prezent. În 2008, la nivel internațional,  peste 1,4 miliarde de adulţi cu vârsta peste 20 de ani erau supraponderali.

Dintre aceştia, peste 200 de milioane de bărbaţi şi aproape 300 de milioane de femei erau obezi. Peste 30 milioane de copii cu supragreutate trăiesc în țările în curs de dezvoltare și 10 milioane în cele dezvoltate. Datele OMS din 2013 arată că în Europa prevalența supragreutății este între 40-59,9% la adulții de 20 de ani și peste.

Obezitatea la copii este o afecțiune pe termen lung, asociată cu alte afecțiuni, cum ar fi cele endocrinologice, ortopedice, psihologice, iar unele încă neidentificate.

Tema aleasă pentru celebrarea Zilei Europene Împotriva Obezităţii ZEIO pentru anul 2014 se referă la prevenirea apariţiei obezităţii în rândul tinerei generaţii.  Scopul campaniei este informarea populației și a factorilor de decizie privind riscurile obezității la tineri și educarea tinerei generații prin eforturi conjugate pentru adoptarea unui stil de viață sănătos, în special referitor la alimentația sănătoasă și activitatea fizică.

Sloganul campaniei este „Puternici pentru viață”. Obezitatea este de cele mai multe ori legată de factori ai stilului de viaţă ce pot fi preveniţi, în mod special obiceiurile alimentare deficitare şi sedentarismul. Adulţii trebuie să fie model pentru tinerele generaţii în adoptarea unui stil de viaţă cât mai sănătos.

Obiectivele acestei campanii sunt:

1. Conştientizarea populației și actorilor implicați referitor la riscurile instalării obezității din perioada copilăriei.

2. Informarea privind situația actuală și de perspectivă a prevalenţei obezităţii în rândul copiilor şi adulţilor.

3. Acțiuni conjugate, eficiente, în vederea reducerii numărului de copii și tineri cu exces de greutate

Prin activităţile derulate și anume activități de educare în grădinițe și clasele primare, afișaj vizual stradal, distribuire materiale IEC în zone cît mai diferite ale orașului, informații extrem de diverse în format electronic (www.facebook.com/promovarea.sanatatiibn, http://dspbn.bistrita.ro/) dorim să conştientizăm populaţia generală privind riscurile obezităţii la copil şi responsabilitatea pe care o au ei înşişi în menţinerea sănătăţii.

Ministerul Sănătăţii, prin Institutul Naţional de Sănătate Publică asigură coordonarea la nivel naţional a acestei campanii.

Director Adj. de Programe de Sanatate,

Dr. Doina Petri

 

5152 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro