Deputatul PNL spune că legea pe care Guvernul a vrut să o impună în ceea ce priveşte exportul de lemn din România nu era deloc bună şi că ar fi adus foarte multe dezavantaje. Ba mai mult, Dolha susţine că numai în Bistriţa-Năsăud 4.000 de oameni ar fi rămas fără loc de muncă dacă această lege ar fi fost aprobată.
"Vreau să spun că celebra lege care interzicea exportul de lemn din România a fost anunțată cu mare tam-tam de încă premierul României, că el se luptă cu balaurii forestieri și într-o perioadă scurtă o să le reteze capetele. Mai mult, ca un mare dictator coreean, spunea către cei de la minister că dacă nu dau o lege într-o săptămână să-și facă bagajele și să plece. Și a ieșit legea, numai că a ieșit prost. O lege atât de proastă încât pentru prima oară în Comisia de agricultură parlamentarilor PSD le-a fost rușine că sunt colegi cu Victor Viorel Ponta și că acest om îi conduce. Singura cerință a fost să votăm cât mai repede împotriva ei. Bineînțeles, le-am spus ironic de ce nu-l așteptăm pe Viorel să se întoarcă. Cum să fii atât de iresponsabil să vii cu o lege care interzicea nu numai exportul de buștean, cu care eram de acord, exportul de lemn de foc, cu care eram de acord, dar se mergea mai departe la cherestea și produse aferente, adică panouri de uși, geamuri și mobilier. Cu alte cuvinte, blocam tot exportul de lemn din România. Știți ce însemna pentru județul Bistrița-Năsăud asta? 4.000 și ceva de locuri de muncă anulate. Nu poți să te comporți ca un dictator, să dai ordine și să crezi că toată lumea te ascultă că altfel îi bagi la închisoare, ca în Coreea. UE are reguli clare care trebuie respectate", declara astăzi la o conferinţă de presă Stelian Dolha.
Despre legea privind interzicerea exportului de lemn din România liberalul mai spunea în urmă cu câteva zile într-un comunicat de presă că este o lege făcută pe picior şi care ar fi blocat tot ceea ce înseamnă export de lemn, lucru care ar fi adus foarte multe pierderi, mai ales la capitolul locuri de muncă, pentru că mii de oameni ar fi ajuns şomeri.
În urmă cu câteva zile - proiectul de lege privind interzicerea exportului de lemn din România a fost respins de Parlament. Dacă acesta era aprobat ar fi intrat în vigoare începând cu 1 septembrie.