Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  35 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Spitalul se pregătește să se „lupte” cu infecțiile cu un material revolutionar produs în Franța, care se autodezinfectează

07/11/2017 10:03:48 Bianca SARA  
Spitalul din Bistrița este singurul din țară care este dotat cu un material revoluționar produs în Franța, ce se dezinfectează singur. Managerul vrea ca acest material să se regăsească în întreg spitalul, nu doar în câteva secții.

Secția de Hemodializă din cadrul Spitalului Județean de Urgență Bistrița este singura din țară unde găsim material bactericid. Secția de Terapie Intensivă este proiectată și ea toată cu material bactericid.

Pereții, ușile, clanțele, mâna curentă și geamurile, toate vor fi placate cu material bactericid, produs de o firmă din Franța, special pentru spitalul din Bistrița. Acesta este doar începutul, precizează managerul Spitalului de Urgență Județean, Gabriel Lazany, care vrea ca acest material să se regăsească în toate secțiile unității spitalicești.

„Ar fi binevenit în tot spitalul. În spital mai există infecții, tot ce trebuie să facem e să recunoaștem asta și să luăm măsuri de combatere a lor, iar aceasta este una dintre măsurile care pe viitor încercăm să le implementăm în întreg spitalul. Mai avem trei proiecte mari, reabilitarea secțiilor TBC, a celei de pe Alba Iulia, unde va funcționa recuperarea și extinderea și modernizarea UPU SMURD. După ce terminăm cu aceste trei mari proiecte, începem să reabilităm întreg spitalul prin placarea pereților cu acest material”, a explicat pentru Bistrițeanul.ro, managerul Spitalului, Gabriel Lazany.

Materialul minune nu ușurează munca femeilor de serviciu și nu elimină curățenia și dezinfectarea, însă, potrivit fișei sale tehnice, diminuează răspândirea germenilor și bacteriilor cu până la 100 de ori. Spitalul din Bistrița este primul din țară care a cumpărat acest material.

Acesta costă 45 de euro pe mp, însă elimină alte elemente de manoperă, cum este chituitul pereților, pentru că aceste coli se pun direct pe rigips. De asemenea, materialul are o duritate foarte mare și nu se mai ciobesc pereții.

„Un singur producător este atestat pentru acest material. Este vorba despre unul din Franța, care l-a și brevetat. În țările scandinave este un standard impus de lege. Nu poți construi zone medicale fără a utiliza acest material. Pentru România, producătorul a făcut o serie specifică germenilor și bacteriilor existenți aici. Distribuitorul îl face special pentru zonele unde îl distribuie, pentru că rezistența bactericidă în România este diferită față de alte zone”, a completat managerul spitalului. 

6766 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2023 Bistrițeanul.ro