Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  14 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



SPERMEZEU: Urmele inundațiilor se șterg cu fonduri europene!

24/10/2012 15:39:31 Iulia STUPINEAN  
Aproape 7 km de drum din comuna Spermezeu vor fi modernizați și asfaltați în primăvara - vara anului viitor. Investiția este posibilă printr-un program cu finanțare europeană ce vizează localitățile afectate de inundații în perioada iunie – august 2010.

În județul Bistrița – Năsăud, pe lista localităţilor cu infrastructură rutieră comunală afectată de inundaţiile din perioada iunie-august 2010 au fost incluse printr-o Hotărâre de Guvern, 15 comune: Bistriţa – Bârgăului, Căianu Mic, Chiochiş, Chiuza, Ciceu Giurgeşti, Ilva Mare, Lunca Ilvei, Matei, Nimigea, Parva, Rodna, Spermezeu, Şieu Odorhei, Telciu și Zagra, cu un total de 53 de km de drumuri afectate, 32 de poduri distruse și 70 de podețe înghițite de ape.

Toate aceste comune au putut depune prin intermediul administrațiilor locale, cereri de finanțare pe Măsura 322-d, pentru refacerea infrastructurii rutiere afectate de inundaţiile din anul 2010, repunerea în funcţiune a tronsoanelor de drumuri comunale, inclusiv a podurilor şi podeţelor care le deservesc. Din păcate, doar trei comune au avut și câștig de cauză: Spermezeu, Șieu-Odorhei și Nimigea.

Comuna Spermezeu care cuprinde localitățile Spermezeu, Dumbrăvița, Sita, Dobricel și Hălmăsău a fost inclusă pe lista celor afectați de inundații în urmă cu mai bine de doi ani, cu aproape 7 km de drum comunal, 3 poduri și 10 podețe afectate. Administrația locală de aici a făcut toate demersurile pentru obținerea finanțării pe Măsura 322-d, iar în luna iunie a acestui an a reușit să semneze contractul în valoare de 1,5 milioane de euro. Cu acești bani, DC 37 care face legătura între localitățile Spermezeu și Dobricel pe o lungime de 6,8 km va putea și modernizat ca la carte și asfaltat.

„Acum suntem în faza de achiziție publică, iar în luna decembrie cred că intrăm pe licitație. După cum stau lucrurile la acest moment, estimez că lucrările vor începe în luna martie 2013 și se vor încheia în toamna aceluiași an. Eu zic că este o investiție de mare importanță și necesitate pentru noi. Localnicii din Dobricel se vor bucura foarte tare când vor vedea asfalt pe acest drum. Ei nici nu au visat la așa ceva”, a declarat pentru Bistriteanul.ro, primarul comunei Spermezeu, Sorin Hognogi.

6026 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro