Iulia Albu are concurență la Bistrița! Câțiva elevi și studenți, absolvenți ai Liceului de Arte „Corneliu Baba”, au oferit un adevărat spectacol astăzi. O expoziție și o paradă de modă inedită au avut loc în curtea liceului, toate realizate de către artiști în devenire:
Evenimentul a fost deschis prin prezentarea obiectelor de artă realizate de către elevi și absolvenți creativi ai liceului și a culminat cu o paradă de modă mai mult decât inovatoare. Câteva absolvente a liceului, dar și masterande în cadrul UAD Cluj-Napoca și-au etalat creațiile care mai de care mai spectaculoase.
Aplauzele nu au contenit atunci când pe covorul roșu au apărut creații vestimentare inspirate din stilul vintage, ținute cu imprimeuri aztec sau haine realizate aproape integral din neopren. Ultima colecție a fost și foarte simpatică: câteva eleve au defilat îmbrăcate în rochii pe care erau imprimați minioni uriași.
Ținutele au fost gândite de către absolvente în cel mai mic detaliu, machiajele și coafurile fiind adaptate vestimentației și contextului. Unul dintre designeri a pregătit pentru parada de astăzi o colecție numită „Superstiții”, colecție care a adus în fața publicului haine... întoarse pe dos pentru îndepărtarea ghinioanelor care au stârnit multe aplauze.
Așa cum a spus și directorul Liceului de Arte „Corneliu Baba”, Macedon Retegan, „nu haina face pe om”, însă spectacolul de azi a fost mai mult decât atât, a fost la alt nivel. Armonia dintre toate elementele din cadrul paradei de modă a creat o atmosferă cu totul inedită pentru Bistrița. Elevii care au defilat au dat senzația că sunt niște profesioniști, designerii au tratat cu seriozitate totul și și-au coordonat cu conștinciozitate modelele pe tot parcursul spectacolului.
Expoziția a reunit creațiile elevilor liceului, iar cele mai admirate opere de artă au fost fotoliul-bibliotecă și diverse miniaturi ale unor clădiri cunoscute din lume. Tablourile, schițele, machetele și construcțiile miniaturale au interesat tot publicul prezent.
Directorul Liceului de Arte „Corneliu Baba” a adresat câteva cuvinte publicului prezent și și-a exprimat dorința ca niciodată, nimeni, dar mai ales elevii săi, să nu ezite să încerce lucruri noi, lucruri care nu s-au mai făcut: „Dacă veți face doar cum a mai fost înseamnă că timpul nostru va reflecta numai ceea ce am fost înainte. Trebuie să găsim răspunsuri pentru viitor. Vă felicit pe toți cei care ați încercat să găsiți o dimensiune nouă a acestei tradiții care caracterizează această artă. Sensibilitatea din fiecare s-a văzut. Vis-a-vis de creația vestimentară ar trebui să spunem că, chiar dacă suntem obișnuiți că haina face pe om nu este vorba doar de asta”.