Casa de Cultură „George Coşbuc” s-a umplut ochi astă seară, cu prilejul spectacolului caritabil destinat strângerii de fonduri pentru Centrul misionar pentru tineret din Sângeorz-Băi. Toate biletele de 20 de lei au fost vândute iar cei mai generoşi au putut să facă donaţii într-o cutie special amenajată.
Politicieni dar şi feţe bisericeşti au asistat astă seară la spectacolul folcloric extraordinar „Dă Doamne la lume bine!” organizat pentru strângerea de fonduri care să ajute la înălţarea Centrului Misionar pentru Tineret „Preot Profesor Ioan Bunea” din Sângeroz-Băi.
La eveniment a participat ÎPS Andrei Andreicuţ, Roland Venig, primarul oraşului staţiune care va găzdui centrul misionar dar şi preşedintele Consiliului Judeţean, managerul judeţului şi alte figuri politice sau culturale ale oraşului.
Spectacolul caritabil a fost deschis de recitalul de excepţie susţinut de grupul „Icoane” coordonat de profesorul universitar doctor Ioan Bocşa, care a cântat cot la cot cu studenţii şi absolvenţii Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca.
„Printre membrii grupului Icoane se numără foarte mulţi bistriţeni de calitate” a subliniat Ioan Bocşa, plasând repertoriul formaţiei sub ciclul „Praguri” şi interpretând, în aplauzele furtunoase ale publicului, cântece referitoare la etapele importante ale vieţii: naşterea, căsătoria, moartea, cătănia, secerişul, dragostea sau nunta.
Pe scenă au mai urcat şi bine-cunoscuţii interpreţi Florentina şi Petre Giurgi, Alexandru Pugna, Cristian Pomohaci, Domnica Dologa, Gavril şi Mihai Vârva, Anuţa Motofelia şi Grigore Sâmboan. Interpreţii au fost acompaniaţi de orchestra ansamblului profesionist „Dor românesc” al Centrului Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud.
Spectacolul a fost organizat de Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud în colaborare cu Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Vadului Feleacului şi Clujului, propunându-şi să sprijine centrul misionar în care tinerii să dobândească, prin intermediul educaţiei non-formale, o educaţie morală şi creştină aleasă.