Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  167 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Spații publice de-a lungul căii ferate din Bistriţa. Studenţii la Arhitectură propun conectarea lor cu centrul oraşului

15/07/2016 09:36:51  
Ajuns deja la a cincea ediție, Atelierul urban de la Bistrița și-a propus în acest an să își concentreze atenția pe studierea spațiile publice aflate de-a lungul axei de transport feroviar. Aceste spații ar putea fi conectate în viitor printr-un traseu coerent.

După ce ediția din 2012 s-a focusat pe amenajarea unor spații publice din centrul istoric, inclusiv activarea pasajelor vechii cetăți, ediția din 2013 a urmărit punerea în valoare a apei în oraș, iar ediția din 2014 a avut ca scop valorificarea zidului cetății prin amenajarea unui traseu cu spații publice de-a lungul traseului acestuia.

Începând cu ediția 2015 - atelierul și-a propus să iasă în afara centrului istoric, focusându-se pe cartierele de locuinţe colective şi problemele specifice acestora.

Ca o continuare a ediției de anul trecut, atelierul urban de anul acesta a abordat opțiunea unor legături între anumite cartiere pe axa Est-Vest a orașului, urmând traseul căii ferate.

Analizând tronsonul urban al acestei axe, au fost identificate 16 spații cu potențial de valorificare. Dintre acestea au fost selectate trei spații pentru o detaliere suplimentară. Principiul general a fost conturarea unui traseu cu puternic caracter pietonal, însoțit de o axă velo.

Spaţiile publice adiacente acestui traseu, fie că e vorba de mici scuaruri, piaţete sau zone verzi, au calitatea de a susține activități ale cartierului, dar și un traseu de promenadă.

Intervenţiile propuse de către studenţi pornesc de la nevoile imediate ale locuitorilor acestor zone, indentificate printr-o analiză alternativă a pulsului vieţii publice în diferite momente ale zilei şi printr-o serie de interviuri cu locuitorii.

Fiecare dintre cele trei spații detaliate a primit un caracter specific, luându-se în calcul necesitatea unor treceri la nivel, legătura dintre cartierele de locuințe colective și zona industrială, conectarea cartierului de la nordul căii ferate cu centrul.

Studenţii care au luat parte la atelier şi-au îndreptat atenția spre conversia unor spații dezafectate în centre de cartier, integrarea unor elemente de infrastructură existente într-o amenajare peisageră şi reorganizarea parcărilor și a spațiilor verzi dintre blocuri.

La ediţia acestui an au participant studenţii Larisa Bucatariu, Alexandru Cobe, Alexandru-Andrei Haraga, Andrei Mureșan, Andra Vlădoiu - coordonati de arhitecţii Vlad Creoșteanu şi Adriana Măgerușan.

Organizatori sunt Ordinul Arhitecților din România - Filiala Transilvania, Facultatea de Arhitectură și Urbanism din cadrul Universității Tehnice Cluj-Napoca, Primăria Municipiului Bistrița şi Liceul de Artă „Corneliu Baba” din Bistrița.

Foto - Arhivă, Atelierul urban 2015.

2526 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro