Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  67 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



ȘOCANT - Ţineţi-vă bine: Şi-a mâncat parchetul din locuinţa socială!

11/10/2013 10:52:23 Andreea BOJOR  
Incredibil! În mai puțin de un an de când a primit locuința socială de la Primăria Bistrița, familia Peti a reușit s-o transforme într-un loc infect, iar într-una din cele două camere parchetul nu mai există, fiind pur și simplu ros de unul dintre locatari, un tânăr bolnav psihic, care distruge tot ce prinde. AFLĂ primul toată povestea:

De cum intri în apartamentul familiei Peti te izbește un miros greu care îţi aduce instant o senzaţie teribilă de rău. În apartamentul cu numărul 3 din blocul 8 de la Viişoara locuiesc patru persoane, una dintre acestea având grave probleme psihice. Este vorba despre un tânăr de 25 de ani care distruge tot ce prinde.

Locatarii blocului cu numărul 8 din Viişoara sunt terorizaţi de zgomotele şi mirosul din apartamentul cu numărul 3. Oamenii povestesc că noaptea, Cristof Peti de 25 de ani, un tânăr cu grave probleme psihice, face gălăgie, urlă şi loveşte pereţii.

Familia Peti locuieşte într-o sărăcie lucie, abia au ce mânca, iar locuinţa este extrem de murdară. Tânărul cu probleme psihice stă într-o cameră unde are doar un pat.

Familia îl ţine izolat pentru că distruge tot ce prinde în mână. „Rupe tot ce apucă, distruge tot, nu avem de face cu el”, a povestit una dintre surori.

Cristof Peti a distrus tot parchetul din camera în care stă, iar familia a povestit că o parte din parchet chiar l-a ros. Pereţii şi tavanul încăperii sunt extrem de murdari, aceştia fiind acoperiţi cu resturi de mâncare şi fecale. În camera în care tânărul doarme nu se poate sta din cauza mirosului.

„A rupt tot parchetul, am încercat să îi pun un covor dar îl aruncă. Ce să facem cu el? E bolnav, aşa s-a născut”, a mai povestit femeia pentru Bistrițeanul.ro.

Familia Peti trăieşte la limita existenţei, sunt zile în care nu au ce mânca, au mari datorii la întreţinere şi nimeni nu lucrează.

Vecinii spun că sunt terorizaţi de miros şi gălăgie și spun că nu au ce să facă. Aceştia susţin că tânărul bolnav nu este îngrijit aşa cum ar trebui şi că nimeni nu îl spală.

Trist este că în astfel de situaţii, situația pare fără ieșire. Polițiștii locali ar putea aplica cel mult o sancțiune, dar aceasta nu va avea niciun efect, doar s-ar mai aduna ceva la lista de datorii, pentru că familia nu are de unde să-şi plătească amenda.

"Această familie nu plăteşte chirie pentru că are în întreţinere o persoană cu handicap. Chiar dacă vecinii sunt terorizaţi de miros şi gălăgie, soluţiile sunt limitate în acest moment. Amenda poate fi dată, dar degeaba, pentru că oamenii nu au de unde să o plătească. O soluţie pe care o luăm în calcul ar fi mutarea acestei familii într-o locuinţă modulară"a explicat Mihai Ruşti, purtătorul de cuvânt al Primăriei Bistrița pentru Bistriţeanul.ro.

Familia Peti nu are apă şi nici curent.

7238 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro