Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  46 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Singurul român care a primit bursă integrală la Academia de balet din München îşi deschide şcoală de balet la Bistriţa!

05/07/2016 18:55:43 Ioana BRADEA  
A fost pe drumuri timp de 25 de ani, a dansat pe cele mai importante scene ale lumii, alături de mari nume ale baletului contemporan, a fost pentru câţiva ani vedetă la televiziuni de succes în Bucureşti – dar dorul de casă şi de părinţi l-a adus înapoi la Bistriţa. Aici îşi va deschide în curând o şcoală de balet profesionistă.

Orice început este dificil. Sunt speriat de acest nou capitol al vieții mele, dar acum este momentul să dăruiesc ce am învățat de-a lungul anilor – viitorilor mei elevi”, recunoaşte balerinul Ovidiu Danci – întors de câteva zile la Bistriţa, unde a anunţat că îşi va deschide o şcoală de balet, în curând, în oraşul natal, după 25 de ani de pribegie prin toate colţurile lumii şi ale ţării.

Visul de a avea o şcoală de balet aici îl bântuie pe Ovidiu Danci de câţiva ani, iar anunţul făcut în urmă cu câteva ore a adunat deja zeci de distribuiri şi aproape 1.000 de like-uri şi de comentarii încurajatoare – semn bun, consideră balerinul bistriţean – decis să apeleze cu bună credinţă la autorităţile din oraş pentru a găsi o sală în care să-şi desfăşoare activitatea.

Nu vreau să-mi bat joc, în aceste zile pregătesc şi structurez un program pentru diverse categorii de vârstă, mă gândesc şi la o variantă de cursuri pentru copii de 4 – 6 ani, dar şi o variantă pentru adulţi şi îmi doresc rezultate, în timp. O profesoară de la liceul de coregrafie din Cluj mi-a spus că îşi pune mari speranţe că am să le trimit copii talentaţi… Părinţii mei sunt oameni simpli, tot artişti şi ei, care au muncit toată viaţa lor la Fabrica de Sticlă. De mic am visat că voi fi balerin şi că voi ajunge pe marile scene ale lumii, aşa că la 10 ani m-am trezit singur, la internatul liceului de coregrafie din Cluj, cu doar o punguţă de vise. Am răzbit, am ajuns acolo unde mi-am dorit, dar mi-a fost foarte greu. Copiii din Bistriţa merită să facă balet de performanţă, dacă asta îşi doresc, fără să fie nevoiţi să se despartă de familiile lor”, a mai povestit emoţionat, Ovidiu Danci pentru Bistriţeanul.ro.

Ovidiu Danci este şi balerinul care a primit, pe când avea doar 10, o bursă la Academia de Balet din Kiev – împreună cu Alina Cojocaru (fostă solistă la Academia Regală de Balet din Londra, actualmente solistă a Operei Naţionale din Bucureşti) – însă fiind singurul copil la părinţi, aceştia nu s-au îndurat să-l lase să plece atât de departe, fiind de acord să studieze baletul în Cluj.

În perioada liceului, Ovidiu Danci a fost patru ani la rând olimpic naţional, cucerind premiile I la dans clasic şi contemporan – fiind şi singurul român admis cu o bursă integrală la Academia de balet din München.

Au mai fost români bursieri cu jumătate de bursă plătită de Academie, sau cu bursă de studii, dar eu am avut onoarea să primesc bursă integrală şi să fiu şi absolvent al acestei instituţii de prestigiu…”, a mai povestit Ovidiu Danci.

În impresionantul palmares al balerinului se numără şi Grand Prix la concursul internaţional „Il mondo in musica” (Fivizzano, Italia, în 1998), Premiul special al Uniunii Criticilor din Romania (1998) sau Premiul special al Ballet School Mulhouse France (1999). A colaborat cu Teatrul Naţional din Cluj-Napoca, a fost solist la Opera Naţională din Iaşi, a făcut parte din corpul de balet pentru „Romeo şi Julieta”, „Lacul lebedelor”, „Giselle”, „Spărgătorul de nuci”, „Roşu şi negru” sau „Coppelia”, a fost solist la Teatrul de Balet „Oleg Danovski”, Constanţa şi a colaborat cu Baletul Naţional Bayern (Munchen) şi Teatrul Naţional Regensburg.

Foto @ Scoala de Balet Ovidiu Danci

15485 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro