Hotel-Castel Dracula, prima unitate de cazare din România dedicată personajului principal din romanul lui Bram Stoker, a fost scoasă la vânzare pentru 5,8 milioane de euro. Cu tot cu TVA, prețul trece de 7 milioane de euro.
Singurul obiectiv, fizic, care sugerează faptul că acțiunea din romanul lui Bram Stoker este plasată în Bistrița-Năsăud, în Pasul Tihuța, a fost scos la vânzare. Hotel Castel Dracula este vândut cu 5,8 milioane de euro, prețul trecând de 7 milioane de euro, cu tot cu TVA.
„Conceput și realizat la sfârșitul anilor '70, Hotelul „Castel Dracula” își primește vizitatorii oferind circuite turistice de neuitat, drumeții pe munte, degustări de peparate „draculiste”, precum și vizite la subsolul ansamblului hotelier, unde se află și Cavoul Contelui Dracula. Desfășurat pe o suprafață de teren de 16.576 de metri pătrați, complexul hotelier Castel Dracula, are o suprafață desfășurată de construcție de 4.097 de metri pătrați”, se arată în anunțul celor de la Latino Imobiliare, responsabili cu vinderea obiectivului.
Hotel Castel Dracula are 3 etaje și subsol și 140 de locuri de cazare împărțite în 63 de camere duble, cu baie proprie și televizor și trei apartamente spațioase.
Încă din anii '90, hotelul atrage turiști străini cu sutele de Halloween. Deși este administrat încă din anii '90 de Ioan Moldovan, care mai deține și Hotel Coroana de Aur, dar și afaceri în industria prelucrării cărnii, hotelul dedicat Contelui Dracula a fost ideea lui Alexandru Misiuga, pionierul turismului draculist din țara noastră.
Acesta a fost cel care a gândit primele schițe ale castelului, care încă de la început a avut menirea de a-i atrage pe turiștii care se aflau în căutarea celui mai cunoscut personaj din literatură și cinematografie: Dracula.
Inițial, baronul Misiuga a vrut să amenajeze un înspăimântător cimitir la intrarea în castel, iar construcția să aibă aspect de „ruină”. Comuniștii nu i-au dat voie să facă așa ceva, astfel că construcția a fost „normalizată”.
Foto: Hotel Castel Dracula Facebook