Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  59 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Sfârşit de toamnă liric la Palatul Copiilor!

30/11/2013 09:11:16  
În cadrul proiectului Comenius „Să unim Europa printr-un fir muzical” şi al Festivalului Naţional al Şanselor Tale, cercurile de Teatru/ Creaţie literară, Jurnalism şi Engleză de la Palatul Copiilor au desfăşurat Săptămâna Toamnei Muzicale.

Aceasta a constat în ateliere de lucru interactive – părinţi-copii, expunerea creaţiilor pe frunze, „recitarea în orchestră”, micro-scenarii încropite de copii şi... poezia părinţilor! Grupa de engleză, coordonată de profesorul Ioan-Sabin Mureşan, făcând un liant comeniusian cu Europa, a prezentat un colaj de versuri în engleză, scrise de membri cercului, pe tema dans şi cântec în plină toamnă, cu o frumoasă regie.

Elevii de la teatru creativ şi-au mimat propriile povestioare/ poezii – concerte nenumărate de toamnă – pentru ca publicul să poată ghici ce se întâmplă în creaţia scrisă, urmând ca părinţii să facă un pas pe scenă pentru a clarifica, lecturând. După 4-5 intervenţii, urma „recitarea în orchestră”, moment în care actorii îşi mimau creaţiile concomitent (muzica mişcării!), sub bagheta-dirijoare a creionului cu aripi de frunze.

Ca un fel de feed-back şi pentru un spectacol de imagine suplimentar. Apoi rămâneau nemişcaţi, oarecum blocaţi în poveste, dar, un clopoţel îi trezea şi reveneau în patria realităţii. Actorii din ciclul primar au gândit/ prezentat şi mici scenete, încropite/ improvizate în timpul atelierului de lucru, cu personaje din povestioarele lor.

Elevii creativi de gimnaziu/ liceu au susţinut o lectură publică, expresivă, în faţa auditoriului din texte proprii, pe teme precum „Pagini din cartea acestui anotimp”, „Reţete mai altfel”, „Pe portativul toamnei”, „Lasă-mi, toamnă, pomii verzi”, „Scrisoare adresată timbrului” etc. La final, părinţii/ bunicii au fost puşi în lumina reflectoarelor prin intermediul unor gânduri de toamnă scrise de aceştia pe şabloane de frunze şi expuse mai apoi pe un panou auriu – pagina dânşilor de creaţie – sub formă de poem.

Apreciem sensibilitatea şi entuziasmul cu care s-au prins în jocul nostru. Din când în când, au răsunat şi fragmente muzicale de sezon, pe versurile unor poeţi îndrăgiţi – Ana Blandiana, Nichita Stănescu, George Topârceanu, interpretate de mari artişti şi fredonate şi de noi. Pe parcursul celor patru activităţi cu public din această săptămână, au fost implicaţi cam 99 de copii şi cam tot atâţia părinţi, bunici, fraţi şi alţi apropiaţi.

Invitaţi, şi colaboratori în acelaşi timp, au fost şi doamna inspector pe probleme educative, Monica Buboly, alături de Nora, actriţa care a deschis printr-un fermecător „Hello!” şi o ploaie de frunze una dintre activităţi, domnul director, profesor Sever Şuteu, care ne susţine mereu, şi doamna profesoară Iulia Istrate, coordonatoarea proiectului Comenius pe rol de la Palat, care a punctat şi cu această ocazie aspecte speciale ale oportunităţii internaţionale deosebite pe care o avem.

Îndrumătoarea noastră, profesoara Ionela-Silvia Nuşfelean, a încercat să modereze cu naturaleţe workshop-urile lirice. Textele copiilor, de la clasa pregătitoare (după benzi desenate, înregistrate, traduse în cuvinte) până la clasa a XII-a, clipesc în aceste zile pe holul Palatului, ca o ultim flash de sensibilitate din această toamnă, într-un fir muzical, fiind găzduite, în curând, şi-n spaţiu on line bistritanews.Lectură plăcută a frunzelor literare, chiar printre primii fulgi! Ioana

Ilinca Moldovan, clasa a VII-a

Palatul Copiilor Bistriţa

2442 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro