Municipalitatea a câştigat în instanţă 25 din cele 32 de puncte termice pentru care s-a judecat cu lichidatorul Proditermului. Autorităţile locale vor să le valorifice şi pentru a reuşi să facă investiţii prin fonduri structurale trebuie să gasească destinaţii pentru aceste puncte termice dezafectate.
În şedinţa de consiliu local de joi aleşii de la municipiu vor discuta despre stabilirea concretă a unor destinaţii pentru 14 din cele 25 de puncte termice.
Municipalitatea doreşte ca în aceste clădiri, majoritatea ajunse nişte ruine, să fie amenajate obiective de interes public, care să fie în sprijinul şi interesul bistriţenilor.
Astfel că executivul Primăriei Bistriţa a făcut o listă de propuneri care urmează să fie supusă la vot în cadrul întrunirii de săptămâna aceasta.
Potrivit proiectului de hotărâre, cele 14 puncte termice şi destinaţiile despre care se va discuta joi sunt:
- Punctul termic numărul 6 aflat pe Aleea Ineu: sediu de partid în urma solicitării PNL Bistriţa-Năsăud
- Punctul termic numărul 7 situat la intersecţia străzilor Năsăudului – Aleea Heniu: imobil pentru amenajare parcare etajată (din punct de vedere urbanistic şi raportat la numărul mare de apartamente şi de autovehicule din zonă, se pretează amenajarea unei parcări etajate)
- Punctul termic numărul 8 aflat pe strada Florilor: imobil pentru activităţi sportive (există cerere din partea Clubului de dans sportiv Floris Bistriţa, care foloseşte o parte din imobil în baza unui contract de închiriere, în vederea extinderii)
- Punctul termic numărul 9 aflat la intersecţia străzilor Mesteacănului – Colibiţei: imobil pentru amenajare incubator de afaceri (incubatoarele de afaceri sunt structuri create pentru a sprijini dezvoltarea afacerilor aflate la început de activitate, prin găzduirea firmelor pe o perioadă determinată de timp, interval în care beneficiază de suport financiar, servicii de consultanţă şi spaţii pentru birouri)
- Punctul termic numărul 10 de pe strada Sucevei: imobil pentru amenajare sală de sport (există solicitare motivata din partea Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Bistriţa-Năsăud)
- Punctul termic numprul 15 din zona Pieţei Independenţei Nord: imobil pentru amenajare piaţă de produse lactate şi spaţiu alimentaţie publică (amenajarea unei hale pentru lactate separată de restul pieţei agro-alimentare)
- Punctul termic numărul 16 situat pe strada Rodnei: imobil pentru amenajare centru de cercetare şi inovare
- Punctul termic numărul 19 de pe strada Nicolae Bălcescu: imobil pentru amenajare centru pentru energie regenerabilă
- Punctul termic numărul 23 situat pe Intrarea Clopoţeilor: imobil pentru prestări servicii (există solicitare motivată din partea S.C. Sprin Vital S.R.L., care foloseşte o parte din imobil în baza unui contract de închiriere, în vederea extinderii)
- Punctul termic numărul 24 aflat pe Aleea Cireşului: imobil pentru amenajare bazin de înot şi sediu Asociaţia Judeţeană Sportul pentru Toţi (în bugetul local pe anul 2014 sunt cuprinse sume în vederea reabilitării şi modernizării fostului punct termic cu destinaţia de bazin de înot didactic, urmând a fi depus un proiect pe POR 2014-2020)
- Punctul termic nr. 27 (str. Petru Maior) – imobil pentru amenajare grădiniţă (s-a identificat necesitatea amenajării unei grădiniţe în zona respectivă în locul celei existente la parterul unui bloc)
- Punctul termic numărul 29 de pe strada Ştefan cel Mare: imobil pentru amenajare sediu R.P.L Ocolul Sivic Bistriţa R.A. (spaţiu necesar şi adecvat pentru amenajarea unui sediu pentru R.P.L Ocolul Sivic Bistriţa R.A., având în vedere că de la înfiinţarea serviciului, din anul 2000, a funcţionat în chirie)
- Punctul termic numărul 30 aflat pe strada CR Vivu: spaţiu pentru prestări servicii (contract de închiriere existent cu S.C. Aquabis S.A. pentru folosinţa spaţiului)
- Punctul termic numărul 32 de pe strada Spătarului: imobil pentru prestări servicii (având în vedere numărul mare de locuitori din cartierul Ştefan cel Mare se impune necesitatea amenajării unui spaţiu pentru prestări servicii).
Proiectul privind stabilirea unor destinaţii exacte pentru punctele termice a mai fost pe ordinea de zi a unei şedinţe din luna decembrie dar primarul Ovidiu Creţu a retras la acea vreme proiectul de pe ordinea de zi.